Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

 

Sinappikastike kalalle – tuo klassinen makukombo, joka ei petä koskaan. Tässä postauksessa esittelen teille kaksi takuuvarmaa ja helppoa kylmää sinappikastiketta kalaruoille. Toinen kastike on täyteläinen smetanapohjainen herkku, ja toinen silkkinen öljypohjainen versio. Molemmat toimivat esimerkiksi kylmäsavu- tai graavilohen kaverina erinomaisesti. En empisi yhdistää kastiketta myöskään muiden kalaruokien tai vaikkapa varhaisperunoiden lisukkeeksi. Kastikkeet sopivat ihanasti osaksi kesämenua, mutta ne toimivat mainiosti myös joulukalojen kanssa.

Kastikkeen juju piilee Deliciestin Villen Ärjy väkevä -sinapissa, joka antaa mukavasti makua ja sopivasti luonnetta perinteisillekin resepteille. Tuo sinappi on nimensä mukaisesti ärjyä ja riittoisaa – sitä ei tarvitse lisätä kastikkeeseen kuin muutama teelusikallinen. Hurjimmat sinappifanit voivat tietysti käyttää sitä reilumminkin. Nimestään huolimatta tämä Villen Ärjy väkevä -sinappi ei kuitenkaan ole missään nimessä liian voimakasta sellaisenakaan nautittavaksi. Meillä se on ollut vakkarisinappi tänä kesänä myös hodareiden ja hamppareiden välissä.

Deliciest Villen Ärjy väkevä -sinappia on saatavilla tällä hetkellä K-kauppojen hyllyiltä. Mikäli kauppiaallasi ei tätä herkkua vielä olisi saatavilla – kannattaa ehdottomasti pyytää sitä kaupan valikoimaan. Meillä on useinkin tapana toivoa tuotteita lähikauppaamme.


Sinappikastike kalalle – klassikkosoossi, joka toimii kesäkautena myös varhaisperunoiden lisukkeena ja loppuvuodesta muun muassa joulukalojen kaverina.

Sinappikastike_kalalle_kuva_


Sinappinen smetanakastike kalalle

Tarvitset:
1 dl Deliciest 20 % -smetanaa
2-3 tl Deliciest Villen Ärjy väkevä -sinappia
1 tl sokeria
0,5 suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 rkl sitruunamehua
kourallinen tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje:
Sekoita smetana, sinappi, sokeri, suola, mustapippurirouhe ja sitruunamehu huolellisesti keskenään. Lisää kastikkeen joukkoon hienonnettu tilli ja sekoita kertaalleen. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Sinappinen öljykastike kalalle

Tarvitset:
2-3 tl Deliciest Villen Ärjy väkevä -sinappia
1,5 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje:
Sekoita sinappi, valkoviinietikka, sokeri ja suola keskenään huolellisesti. Kaada rypsiöljy kastikepohjaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Viimeistele kastike hienonnetulla tuoreella persiljalla, ja sekoita kertaalleen. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Sinappikastike_kalalle_oljyversio_

sinappikastike kalalle resepti

Minkälainen on sinun suosikkisinappisi? Mieto, ärjy, ranskalainen vai joku muu, mikä?

Löydät lisää helppoja ja nopeita reseptejä arkistostani arkisafkaa-merkinnän alta. Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!


Kaupallinen yhteistyö: Deliciest