Baileys-tiramisu on ihastuttava versio klassisesta italialaisesta jälkkäristä, jonka voi valmistaa näppärästi jo päivää ennen tarjoilua. Kokosin tiramisun tällä kertaa huolettomasti kannelliseen lasipurkkiin, jossa sen voi ottaa kätevästi mukaan vaikkapa nyyttäreille tai illanistujaisiin. Jälkiruoka viimeistellään huolettomasti tummalla kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Perinteinen tiramisu koostuu kahviin kostutetuista kekseistä, mantelilikööristä sekä samettisen täyteläisestä mascarponejuustosta. Tässä reseptissä korvasin manteliliköörin kermaliköörillä, joka toimi erinomaisesti. Mikäli tykkäät selkeästi ”tujummasta” tiramisusta, voit lisätä reseptiin hieman enemmän Baileysiä. Tässä versiossa kermalikööri maistuu suhteellisen mietona. Kesän juhlia ajatellen voi tiramisun koristella vaikkapa tuorein mansikoin.

Baileys-tiramisu (8-10:lle hengelle)

Tarvitset:
200 g Savoiardi-keksejä
2 dl vahvaa kahvia
1,5 rkl sokeria
2,5 rkl Baileys-likööriä

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2,5 rkl Baileys-likööriä
500 g mascarpone-juustoa

Koristeluun:
1 tl tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje:
Keitä kahvi, ja sekoita joukkoon sokeri sekä Baileys-likööri. Anna seoksen jäähtyä. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa myös keltuaiset sokerin kera kuohkeaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kaada Baileys-likööri mascarpone-juuston joukkoon sekoittaen. Sekoita juusto-likööriseos ja keltuais-sokerivaahto keskenään huolellisesti. Kääntele vielä valkuaisvaahto varovasti massaan.

Kaada jäähtynyt kahviseos laakealle lautaselle tai kulhoon, ja dippaa keksit kauttaaltaan kosteaksi. Asettele keksit kulhon pohjalle siten, että pohja peittyy. Lusikoi keksien päälle reilu kerros täytettä. Lado väliin taas kerros keksejä ja tämän jälkeen täytettä. Toista. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa mieluusti yön yli. Viimeistele jälkiruoka siivilöimällä sen päälle kaakaojauhetta.


Baileysin ystävät hoi, täältä löydät reseptini myös supersimppeliin mutta näyttävään Baileys-pannacottaan.
Muita jälkkärireseptejä voit kurkata blogin arkistosta.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta.