Perinteiset silakkapihvit ovat aina olleet yksi äitini bravuureista. Rakastan niitä sekä voissa paistettuna, että etikkaliemessä marinoituina. Löysin lähikaupasta tuoreita ihanan pieniä valmiiksi perattuja silakkafileitä, jotka päätin paistaa perinteisesti suolalla, tillillä ja ruisjauhoilla ryyditettyinä perunamuusin kera. Halutessasi voit tarjoilla silakoiden ja perunamuusin kaverina sitruunaista kermaviilikastiketta, johon löydät ohjeen alta.

 

 

Perinteiset silakkapihvit (4:lle)

Tarvitset:
500 g perattuja pieniä silakkafileitä
sormisuolaa
ruukku tuoretta tilliä

Silakkapihvien kuorrute:
2 dl ruisjauhoja
1 tl sormisuolaa

Paistamiseen:
reilusti voita

Lisukkeeksi:
perunamuusia

Valmistusohje:
Lado silakkafileet tuorekelmulla vuoratulle leikkuulaudalle. Mausta silakat kevyesti sormisuolalla sekä ripottele niiden pinnalle hienonnettua tilliä. Asettele keskenään mahdollisimman samankokoiset fileet toisiaan vasten. Kaada keskenään sekoitetut ruisjauhot sekä suola syvälle lautaselle ja pyörittele silakkapihvit kauttaaltaan jauhoseoksessa. Paista kuorrutetut silakkapihvit kuumalla pannulla reilussa voissa molemmin puolin. Tarjoile pihvit perunamuusin sekä sitruunaisen kermaviilikastikkeen kera.

Perunamuusi (4:lle)

Tarvitset:
1 kg jauhoisia perunoita
vettä
sormisuolaa
2 dl maitoa
2 rkl voita

Valmistusohje:
Kuori perunat ja laita ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät kunnolla. Anna perunoiden kiehua liedellä noin 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois ja survo perunat perunanuijalla. Lisää perunoiden joukkoon sormisuola, maito sekä voi ja sekoita kertaalleen tasaiseksi massaksi. Tarkasta perunamuusin maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Sitruunainen kermaviilikastike (4:lle)

Tarvitset:
200g kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus sormisuolaa
ripaus sokeria

Valmistusohje:
Sekoita sitruunamehu, hienonnettu tilli ja mausteet kermaviilin kanssa. Anna kastikkeen tekeytyä tovi jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Fanitetaanko siellä puolella ruutua silakkapihvejä – jatkoon vai ei?
Lisää kalareseptejä löydät arkistostani.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!