Sain inspiraation tähän superhelppoon, nopeaan mutta sitäkin herkullisempaan reseptiin Hanna G:ltä. Klassinen ja simppeli kanakastike on niin hyvää, että sen loppuessa kesken poskelle saattaa vierähtää kyynel jos toinen (tästä tulee siis reseptin nimi ”itkukana”).  Kastike on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maukasta ja maistuu varmasti myös perheen pienimmillekin herkuttelijoille. 

Itkukana (4:lle)

Tarvitset:
500g broilerin sisäfilettä
4 rkl voita
4 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia
0,5 dl tomaattipyrettä
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 dl kuohukermaa

Lisukkeeksi:
jasmin-riisiä

Valmistusohje:
Ota broilerit huoneenlämpöön tovi ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja hienonna sipulit.
Lisää voi ja oliiviöljy kuumalle paistinpannulle. Nosta broilerin lihat pannulle ja paista niitä öljy-voiseoksessa noin viiden muutin ajan. Käännä kanoja kertaalleen paiston aikana.  Nosta kanat lautaselle hetkeksi, ja kuullota sipulit pehmeäksi ja läpikuultavaksi pannulla olevassa rasvassa. Mittaa pannulle tomaattipyree ja soija kerman kera koko ajan sekoittaen. Kippaa kanat kastikepohjan joukkoon ja anna sen poreilla hellästi noin 7-9 minuutin ajan.  Tarjoile itkukana esimerkiksi jasminriisin kera.

Joko siellä on testattu kyseistä hittireseptiä? Mitä tykkäsit?