Suosittu kinderpiirakka maistuu erityisesti perheen pienemmille, mutta myös varttuneemmille herkkusuille. Pehmeä suklaakakkupohja yhdistettynä vaaleaan voikreemiin sekä maitosuklaaseen toimii takuuvarmasti! Piirakka on koristeltu kuivatuin syötävin kukkasin.

Kinderpiirakka (pellillinen)

Tarvitset:

Pohja:
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl maitoa
2 kananmunaa

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
1 tl aitovaniljaa
2 keltuaista

Maitosuklaapäällys:
250g maitosuklaata

Koristeluun:
kuivattuja syötäviä kukkasia

Pohjan valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri & sooda). Kiehauta kattilassa voi, kaakaojauhe, vesi ja suola. Yhdistä kuiva-aineseos kaakaoseokseen. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Kun taikinamassa on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunat. Sekoita seos kertaalleen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min ajan. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorruteiden lisäämistä.

Voikreemin valmistus:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Mausta seos vaniljalla. Lisää kreemin joukkoon erotellut kananmunakeltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Levitä voikreemi tasaisesti jäähtyneelle suklaakakkupohjalle. Laita piirakka tässä välissä jääkaappiin jäähtymään toviksi ennen lämpimän suklaakuorrutteen lisäämistä.

Piirakan viimeistely ja koristelu:
Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä suklaa ohuelti voikreemin päälle pienissä erissä veistä tai leivontalastaa apuna käyttäen. Koristele kinderpiirakka esimerkiksi kuivatuin syötävin kukkasin. Anna piirakan jähmettyä hetki jääkaapissa ennen annospaloiksi leikkaamista.


Herkullista pääsiäistä!