Kaupallinen yhteistyö: Hellmann’s

Kymmenvuotisen bloggaajaurani aikana parasta ovat ehdottomasti ihmiset, joihin olen päässyt tutustumaan. Olen tutustunut toinen toistaan upeampiin tyyppeihin, osasta saanut jopa sydänystävän. Bloggaajaillallinen viikko sitten vahvisti tunnetta entuudestaan. Kokoonnuimme hulvattoman hauskalla porukalla At Maria’s -blogista tutun Marian mökille Aurejärven saaressa Parkanossa. Mukana menossa olivat myös Uusi Kuu -blogista tuttu Emilia, Kulinaarin Kimmo sekä Kokit ja Potit -blogin Hannele.

Aloitimme matkan Kimmon kanssa aamuvarhaisella Helsingistä ja nappasimme Emilian mukaan Tampereen suunnilta. Löysimme hienosti perille Parkanoon, vaikka taisimmekin kiertää pidemmän reitin kautta. Tästä voin kyllä syyttää itseäni, sillä toimin kartturina. Marian mökki sijaitsi aivan mantereen lähistöllä, idyllisessä saaressa. Mikä pala paratiisia heidän mökkinsä olikaan! Mökkikuumeeni pahentui heti astuessani veneestä laiturille. Kokoontumisen teemana oli viiden bloggaajan illallinen, joka on osa Hellmann’s-blogiyhteistyökampanjaa. Kokkailimme yhdessä herkullisen illallisen aiemmin kehittelemiemme reseptien pohjalta.

Maria oli vastuussa alkupaloista, ja hän oli loihtinut meille useita herkullisia kanapeita erilaisin täyttein. Kaikki pikkusuolaiset olivat ihania, mutta omaksi suosikikseni nousivat erityisesti katkarapuversiot, joissa maistui rapsakka ruis ja pehmeä avokado tujauksella sitruunaa. Kanatäytteiset leipäset yllättivät. Teen itse lähes poikkeuksetta pikkusuolaiset kalasta tai äyriäisistä, joten tämä toi mukavaa vaihtelua palettiin. Resepti täytyy laittaa korvan taakse kesän tulevia juhlia ajatellen. Kanapeevalikoiman lisäksi Maria hemmotteli meitä myös parilla erilaisella kesäsalaatilla. Toisessa salaatissa päärolissa oli peruna ja toisessa parsakaali. Parsakaalisalaatissa maistui myös raikas omena ja pensasmustikat. Salaattien kastikkeissa oli kätetty pohjana Hellmann’s Real -majoneesia, joka toi niihin sopivaa täyteläisyyttä tekemättä niistä raskaita.

Emilia puolestaan tarjoili meille feta-oliivipiirakkaa, jossa maistuivat myös kirsikkatomaatit ja basilika. Piirakan salaisuus oli sen jumalaisen pehmoisessa pohjassa. Kuorrutteen juju piili cheddarjuustoraasteen sekä majoneesin yhdistelmässä, joka paahtui uunissa kauniin kullanruskeaksi. Tämä simppeli piirakka oli yksi parhaista piiraista mitä olen aikoihin maistanut. Emilian resepti kannattaa ehdottomasti laittaa jemmaan seuraavia illanistujaisia tai juhlia ajatellen!

Minun kontolleni jäi kokonaisten grillattujen kalojen valmistus. Alkuperäisestä reseptistä poiketen valmistin meille täytettyjä kokonaisia nieriöitä, sillä ahvenia ei ollut valitettavasti saatavilla. Paahdetut nieriät osoittautuivat onnekseni oikein hyväksi valinnaksi – ja reseptissähän voi hyvin käyttää mitä tahansa mieleistänsä kalaa, joka täytetään sitruunan ja limen viipaleilla, voilla sekä tuoreella tillillä. Mausteeksi riittä ripaus suolaa sekä vastarouhittua mustapippuria. Kalan kypsymisaika tulee luonnollisesti mukauttaa kalan koon mukaan. Annoksen kruunaa Hellmann’s Real -majoneesista valmistettu tillisoossi, jossa maistuu sitruuna ja sopivan suolaiset kaprikset. Helppoa ja herkullista kesäruokaa parhaimmillaan.

Jälkiruokapuolella Hannele oli leiponut jengillemme superkauniita suklaa-mansikkakuppikakkuja, joissa majoneesi korvasi sekä kananmunan että rasvan – kuinka nerokasta! Loistava vinkki esimerkiksi mökkileivontaan. Mitä vähemmän kannettavaa ja tiskattavaa, sitä parempi. Näiden syntisten hyvien kuppikakkujen sisään oli koverrettu ylläriksi kokonaiset mansikat. Kesän marjat ja suklaa toimivat aina yhteen.

Illallisen lähestyessä loppuaan Maria keitti vielä porukalle kahvit, ja Kimmo hemmotteli meitä näyttävällä passion-suklaakakulla, joka vei kaikin puolin täydellisen illallisen ansaitsemaansa päätökseen. Illallisen lopuksi emme voineet kuin yhteen ääneen ihmetellä miten moninaisia herkkuja saimmekaan kukin taiottua majoneesista. Se kun toimi erinomaisesti alkupaloissa, pääruoassa kuin jälkkäreissäkin. Hyvä majoneesi on raaka-aine, joka kannattaa pitää jääkaapissa aina varalla, sitä kun voi käyttää lähes kaikkeen ruoanlaittoon. Mainittakoon vielä, että Hellmann’sin majoneesit sisältävät paljon hyviä tyydyttymättömiä rasvoja, ja niissä käytetään 100 % vapaan kanan munia. Illallinen oli makumaailmaltaan varsin keveä ja raikas, majoneesin käyttö reseptiikassa ei tarkoita automaattisesti raskasta tai tuhtia ruokaa.

Illallisen menu:

***

Kanapeet & kesäsalaatit
At Maria’s

Feta-oliivipiirakka
Uusi Kuu

Grillatut ahvenet & tillimajoneesi
Tiskivuoren emäntä

Patonkiveneet & suklaa-mansikkakuppikakut
Kokit ja potit

Passion-suklaakakku
Kulinaari

***

Kiitokset kertaalleen upeasta illasta arvon kanssabloggaajat – olette huippuja! Erityiskiitos illan emännälle Marialle upeista puitteista ja vieraanvaraisuudesta. Eiköhän sovita jo pian seuraavat illallistreffit valmiiksi! Järjestättekö te lukijat yhteisiä illallisia, joissa jokaisen kontolla on yksi ruokalaji? Se on varsin mukava tapa kokoontua yhteen ystävien kanssa hyvän ruoan äärelle.

Kaupallinen yhteistyö: Hellmann’s