Kaupallinen yhteistyö: Jyväbroiler

Tulevan pääsiäisen herkullisin pataruoka syntyy kokonaisesta täytetystä broilerista sekä kotimaisista kaurasuurimoista. Kaurapeti saa makua pekonista sekä tilkasta valkoviiniä. Broilerin maustaa paahdetut hunajaiset valkosipulit, kirpakka sitruuna sekä aromikas rosmariini. Pata on näyttävä tarjottava illallispöydässä – mutta sitäkin helpompi valmistaa!

#KANATAPAHAASTE & ARVONTA – VOITA LE CREUSET-PATA (ARVO 250 €)

Otan osaa reseptilläni Jyväbroilerin kanapatahaasteeseen, johon sinunkin kannattaa osallistua – voit voittaa upean Le Creuset -klassikkopadan. Siinä jos missä voi haudutella ihania pitkään kypsyviä ruokia.  Pääset osallistumaan arvontaan tykkäämällä Jyväbroilerin Facebook  ja/tai  Instagram-sivusta  (jotka ovat pullollaan toinen toistaan herkullisempia reseptejä) ja jakamalla joko kuvana tai kommenttina oman lempparikanapatareseptisi. Muista käyttää Instagramin puolella kuvassasi tunnistetta #kanapatahaaste. Facebookissa voit lähettää kuvan/reseptin viestinä. Jotta haaste olisi oikeasti haaste, tulee sinun yhdistää kanapataasi  tavalla tai toisella kauraa. Käytä mielikuvitusta: kaura voi olla reseptissä hiutaleina, jyvinä, jauhoina tai vaikkapa kaurafraichen muodossa.

Osallistumisaikaa on 8.4.2018 saakka.
Voittaja kontaktoidaan henkilökohtaisesti.  Arvonnan tarkemmat säännöt voit lukea täältä.
Tsemppiä arvontaan ja mukavia hetkiä Jyväbroilerin somekanavien parissa!

 

Sitruunainen rosmariinibroileripata (4:lle)

Täytetty broileri:
1 Jyväbroiler n.1,1kg Naturelli Kokonainen Broileri
2 sitruunaa
4 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 oksaa tuoretta rosmariinia
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
2 tl hunajaa
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä

Kaurapeti:
2 dl kaurasuurimoita
1 sipuli
100 g pekonia
2 dl vettä
1 dl valkoviiniä

Paahdetut valkosipulit:
4 kokonaista valkosipulia
4 tl hunajaa

Viimeistelyyn:
1 sitruuna
oksa tuoretta rosmariinia

Broilerin esivalmistelu:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota broileri pois pakkauksestaan. Huuhtele lintu kauttaaltaan kylmän veden alla, ja kuivaa se kevyesti talouspaperilla painellen. Ujuta sormet broilerin ”kaula-aukosta” nahan ja lihan väliin, ja tee sinne tilaa mausteille. Raasta yhden sitruunan kuori. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sitruunan raastettu kuori sekä hienonnettu valkosipuli huoneenlämmössä pehmenneeseen voihin. Lisää joukkoon vielä suola ja pippuri sekä revitty rosmariinin oksa. Hiero maustevoi kauttaaltaan broilerin nahan alle sekä vatsaonteloon. Halkaise raastettu sitruuna kahtia ja aseta puolikkaat vatsaonteloon rosmariinioksan kera. Sido broilerin koivet yhteen paistonarulla.

Kaurapedin esivalmistelu:
Lorauta valurautapadan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Kuori ja pilko sipuli. Kaada pataan kaurasuurimot sekä pieneksi pilkottu pekoni ja sipuli.

Padan kokoaminen ja kypsennys:
Aseta täytetty broileri kaurapedin päälle. Lorauta padan pohjalle vesi ja valkoviini. Sivele broilerin pinta kevyesti oliiviöljyllä sekä hunajalla.  Leikkaa kokonaisista valkosipuleista lakki pois ja sivele kynsien päälle hunajaa. Asettele myös valkosipulit pataan. Paista broileripataa uunin keskitasolla kannen alla noin 1,5 tunnin ajan. Kurkkaa pataa pari kertaa kypsennyksen aikana, ja tarvittaessa lisää sen pohjalle hieman vettä. Ota padan kansi pois, nosta lämpötila 200 asteeseen ja anna broilerin nahan ruskistua uunissa vielä noin 10-15 minuutin ajan. Ota pata uunista ja viimeistele se sitruunamehulla sekä tuoreella rosmariinin oksalla.


Suosittelen myös kurkkaamaan Kokit ja Potit -blogista tutun Hannelen #kanapatahaaste-reseptin täältä. Hänen loihtima kanarendang näyttää superherkulliselta ja menee testiin täällä pikimmiten. Nyt vain laittamaan omaa herkkueseptiä jakoon ja osallistumaan arvontaan!
   

 

Kaupallinen yhteistyö: Jyväbroiler