Edellisessä postauksessa avasinkin hieman vanhan keittiön ongelmakohtia sekä uuteen keittiöön kohdistuvia toiveita ja odotuksia. Nyt on kuitenkin aika kurkata uuden keittiön varsinaista suunnitelmaa. Päädyimme suhteellisen nopealla speksauksella IKEA-keittiöön, joka tuntui valintana järkevältä niin valikoiman kuin hintansakin puolesta. Aluksi hahmottelin ajatusta jotenkin erilaisesta ja persoonallisemmasta keittiöstä, mutta lopulta päädyin tuttuun ja turvalliseen lähes kokovalkoiseen ratkaisuun  pienten mustien yksityiskohtien kera. Valintaan vaikutti todella paljon tuo voimakkaasti keltaiseen taittava lattia, ja pelkäsin sen tekevän värikkäämmästä lopputuloksesta tukkoisen. Asiaan saattoi myös vaikuttaa tuo edellinen lattiasta kattoon ulottuva puunvärinen keittiö, jota katselin muutaman kuukauden.
 

Alla oleva keittö saatiin myytyä netissä vuorokaudessa – tämä vinkkinä teille kaikille keittiöremontoijille. Kaappeja ei siis kannata missään nimessä kiikuttaa suoraan kaatopaikalle.

 
Ja tässä hieman uutta suunnitelmaa. Jääkaappi siirtyy kokonaan toiselle seinustalle työskentelytilan maksimoimiseksi. Yläkaapit ovat huomattavasti matalammat, ja se toivottavasti avaa tilaa keveämmäksi. Lavuaari on edellistä kompaktimpi ja musta. Kuvasta poiketen tälle seinustalle tulee täysin valkoinen välitilalevy.

 
Toiselta seinustalta poistuu kokonaan yläkaapit, ja laatoitus jatkuu kattoon saakka. Laataksi valikoitui valkoinen puikkolaatta, joka ladotaan kalanruotoon. Toivottavasti laatoitus tuo muuten hyvin simppeliin keittöön hieman persoonallisuutta. Pohdin vielä haluanko tuohon liesituulettimen viereen jonkinlaista avohyllyä vai en.

 
Jääkaappi-pakastin siirtyi kokonaan toiselle seinälle. Sen viereen tulee runsaasti säilytystilaa kuivatarvikkeille. Tämä oli tarpeen sikäli, kun tuo toinen seinä jää täysin yläkaapitta.
Edelleen tosin harmittelen, etten saanut tähän tilaan mahtumaan täysikorkeaa jääkaappia ja pakastinta vierekkäin. Olisin myös halunnut ehdottomasti kaasulieden, joka meillä oli edellisessä asunnossamme. Taloyhtiössä ei ole kaasumahdollisuutta saatavilla, ja toisaalta erillinen kaasupullo olisi vienyt taas kaappitilaa. Kompromisseja, kompromisseja… samalla mietin vielä myös mahdollista säilytysratkaisua ikkunan alle. Niin, ja viinikaappi, minne se mahtuu? Luultavasti joudun törkkäämään sen ruokasalin puolelle.

Toistaiseksi keittiö näyttää vielä tältä. Alustavat sähkötyöt tehtiin eilen. Huomenna saapuu keittiö ja remonttimiehet perjantaina. Jännittää! Mitä jos materiaalivalinnat ovatkin menneet ihan metsään?! Wish me luck! Seuraavassa postauksessa toivottavasti esitellään jotain astetta valmiimpaa.

 

Niin, ja pitäkää peukkuja, että keittiön työtasot mahtuvat sisälle rappukäytävästä – kolmemetrinen ruokapöytä nimittäin tuli nosturin avulla ikkunasta sisälle.

Vanhan keittiön kuva: Aktia kiinteistönvälitys
Muut kuvat: IKEA-keittiösuunnittelutyökalu