Muutimme puolisen vuotta sitten uuteen ihanan tilavaan asuntoon. Ostaessamme asunnon tiesimme, että siihen on tulossa putkiremontti seuraavan 5-10 vuoden sisällä. Keittiö ei ollut mieleisemme, mutta se oli käyttämätön ja priimakunnossa – joten ajattelimme pärjäävämme sillä putkien uusintaan saakka. Noh, toisin kävi. Sen lisäksi, että keittiö ei visuaalisesti miellyttänyt silmäämme, osoittautui se varsin epäkäytännölliseksi. Laskutilaa keittiössä on olemattoman vähän ja kaapit ovat syviä superpieniä syviä lokeroita. Keittiössä ei ole myöskään astianpesukonetta eikä pakastinta! Niin, ja jääkaappi on kolmehyllyinen miniversio, jonne ei ole mahtunut puoliakaan edes maustekastikkeistamme. Keittiö tuntui myös hieman tukkoiselta ja ahtaalta, mikä johtunee matalasta välitilasta ylä -ja alakaappien välillä. Tarvitseeko remonttia perustella sen enempää…?

Vanha keittiö oli käyttämätön, laadukas ja priimakunnossa, mutta varsin epäkäytännöllinen ja esteettisesti ei-niin-mieleinen.

 Siispä ryhdyimme tuumasta toiseen. Selailin useamman keittiövalmistajan ratkaisuja, ja lopulta päädyimme aika fiilispohjalta IKEAn keittiöön. Edellinen keittiömme oli HTH:lta, johon olimme supertyytyväisiä. Olin kuullut IKEAn rungoista ja ovista paljon kehuja, joten valinta tuntui luontevalta ja mikä tärkeintä – myös budjettiin sopivalta. Kun keittiösuunnitelma oli tehty, laitoin vanhan keittiön myyntiin nettiin. Uskokaa tai älkää, keittiö meni todella mukavalla summalla alle vuorokaudessa! Mikä parasta, ostaja vastasi keittiön purkamisesta sekä pois viemisestä. Sen lisäksi, että säästimme purkukustannuksissa, sain mukavasti lisäeuroja uuteen keittiöön. Tuntuu myös hyvältä, että hyväkuntoinen keittiö sai uuden kodin kaatopaikan sijaan.

Tämänhetkinen keittiöratkaisumme näyttää tältä.

Mittatilauksena tehtävissä työtasoissa kestää vielä reilun viikon verran, joten uuden keittiön asennus alkaa vasta helmikuun toisella viikolla. Tällä välin syömme evästä pienestä matkajääkaapista ja tiskaamme kylppärissä… Osan ajasta olemme evakossa vanhempieni luona. Odottavan aika on pitkä, mutta tällä hetkellä olen superinnoissani upouudesta keittiöstä! Aluksi haaveilin hieman erikoisemmasta keittiöstä, mutta lopulta päädyimme kuitenkin hyvin pelkistettyyn lähes kokovalkoiseen ratkaisuun mustien yksityiskohtien kera. Keittiö on osittain yläkaapiton, mikä toivottavasti tekee keittiötilasta keveämmän. Laattavalinta tulee todennäköisimmin olemaan valkoinen kalanruotoladonta. Valaistuksessa on vielä myös muutama yksityiskohta auki, mutta ne tarkentunevat projektin edetessä.

Keittiötila on iso, ja sinne on kaksi suurehkoa sisäänkäyntiä, mutta siitä huolimatta emme saaneet mahdutettua sinne täysikorkeaa jääkaappia ja pakastinta vierekkäin. Puhkaistut seinät sekä suurehko ikkuna toisella seinällä rajoittavat todella paljon kaappien asettelua, eikä vaihtoehtoja kalusteiden paikoille ollut montaa. Sitäpaitsi kaikki on silkkaa voittoa pienen minijääkaapin jälkeen. Ja saamme pakkasen – voimme vihdoinkin ostaa jäätelöä!

Pari viikkoa vielä kärvistelyä ennen uuden keittiön asennusta. Pysy kanavalla, mikäli lopputulos kiinnostaa.
Seuraavassa keittiöpostauksessa esittelen keittiösuunnitelman kokonaisuudessaan.


Onko teillä kokemuksia IKEA-keittiöistä?

Kuulisin mielelläni lisää aiheesta kommenttiboksin puolella.

Vanhan keittiön kuva: Aktia kiinteistönvälitys