Veriappelsiinisesonki kestää vielä tovin. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Mikäli haluat herkutella kausisitruksilla pidempään, säilö ne hilloksi! Veriappelsiini sopii mainiosti piristämään vaikkapa aamupuuroa.
Veriappelsiinihillo
Tarvitset:
10 veriappelsiinia
1 dl vettä
3,5 dl hillosokeria
Tarvitset myös:
säilöntään sopivan purkin
Valmistusohje:
Leikkaa veriappelsiinien kuoret huolellisesti terävää veistä apuna käyttäen. Kuutioi hedelmäliha kattilaan. Lisää joukkoon vesi sekä hillosokeri. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan. Kuori vaahto pinnalta ja anna hillon jäähtyä rauhassa ennen purkittamista. Säilöntäpurkit on hyvä puhdistaa käyttämällä ne kiehuvassa vedessä.
6 helmikuun, 2018
Jätä kommentti