Veriappelsiinisesonki kestää vielä tovin. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Mikäli haluat herkutella kausisitruksilla pidempään, säilö ne hilloksi! Veriappelsiini sopii mainiosti piristämään vaikkapa aamupuuroa.

Veriappelsiinihillo

Tarvitset:
10 veriappelsiinia
1 dl vettä
3,5 dl hillosokeria

Tarvitset myös:
säilöntään sopivan purkin

Valmistusohje:
Leikkaa veriappelsiinien kuoret huolellisesti terävää veistä apuna käyttäen. Kuutioi hedelmäliha kattilaan. Lisää joukkoon vesi sekä hillosokeri. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan. Kuori vaahto pinnalta ja anna hillon jäähtyä rauhassa ennen purkittamista. Säilöntäpurkit on hyvä puhdistaa käyttämällä ne kiehuvassa vedessä.