Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

Näyttävä suklaakakku täytetään tänä jouluna vaniljarahkalla sekä päärynällä. Kakussa maistuu täyteläinen aromikas suklaa sekä tumma kaakao. Taikinassa käytetty smetana puolestaan tasapainottaa ja raikastaa suklaista maukumaailmaa sekä mehevöittää sen rakennetta – kakkua ei tarvitse edes erikseen kostuttaa! Koko komeuden kruunaa suklaakuorrute sekä kokonaisena marinoidut päärynät.

 
Päärynöiden jouluisassa ja talvisessa liemessä maistuu appelsiini, kaneli, neilikka sekä lakritsainen tähtianis.


Suklaa-smetanakakku & marinoidut päärynät (n. 14 hengelle)

Suklaa-smetanakakku:
200g voita
200g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl aitovaniljaa
0,5 tl sormisuolaa
200g Deliciest smetanaa 20 %

Kakun täyte:
200g vaniljarahkaa
150g päärynäsosetta

Kakun kuorrute:
1 dl kuohukermaa
130g tummaa suklaata

Marinoidut päärynät:
4-6 pientä päärynää
n. 8 dl vettä
1,5 dl sokeria
1,5 tl mausteneilikoita
3 tähtianista
2 kanelitankoa
1 appelsiinin mehu

Kakun valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita voi ja paloiteltu suklaa pieneen kattilaan. Sulata seos pienellä lämmöllä välillä sekoittaen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Kääntele kuivat aineet varovasti kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos sekä smetana. Sekoita massa varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa noin. 35-40 minuutin ajan, tai kunnes kakkupohja on kypsä. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Lusikoi kerrosten väliin vuorotellen vaniljarahkaa sekä päärynäsosetta.

Kakun kuorrutteen valmistusohje:
Sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kuohukerma pienessä kattilassa. Kerma ei saa kuumentua kiehumispisteeseen, mutta sen tulee olla selkeästi kuumaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita massaa kunnes siitä tulee kauniin tasaista ja koostumukseltaan kiiltävää. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute kakun päälle veitsen tai lastan avulla levittäen.

Marinoitujen päärynoiden valmistusohje:
Kuori päärynät huolellisesti, säilytä kuitenkin päärynöiden kannat. Mittaa vesi, sokeri, mausteet ja appelsiinin mehu pienehköön kattilaan. Laita joukkoon päärynät – ja varmista että ne peittyvät kauttaaltaan liemeen. Anna päärynöiden kiehua hiljalleen noin 30 minuutin ajan, tai kunnes päärynät ovat pehmenneet. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Ota päärynät kuivumaan talouspaperin päälle toviksi ennen niiden asettamista kakun päälle. Viimeistele kakku halutessasi päärynöiden lisäksi muutamalla kanelitangolla sekä tähtianiksella.

 
Täyteläinen suklaa-smetanakakku vain paranee ja mehevöityy oltuaan jääkaapissa yön yli.


Herkullista joulua!

 
Kuulisin myös mielelläni mitä teillä tarjotaan joulun  jälkkäripöydässä – klassisia perinneherkkuja vai jotain erikoisempaa?


Kurkkaa myös muita leivonnaisreseptejäni, joissa on käytetty smetanaa:
Helppo banaanileipä
Hurmaava puolukka-galette

Kaupallinen yhteistyö: Deliciest