Adventtikalenterin toisesta luukusta paljastuu äitini klassikkoresepti sinappikuorrutteiseen joulukinkkuun.

joulukinkun_paisto_ohjeet_

Sinappikuorrutettu joulukinkku


Tarvitset:
8 kg kasattu joulukinkku (potkallinen)

Kuorrutus:
1 dl sinappia
1/2 dl korppujauhoja

Koristeeksi:
2 rkl neilikoita

Tarvitset myös:
s
uuri paistopussi
lihan sisälämpömittari

Valmistusohje:
Ota kinkku huoneenlämpöön jääkaapista hyvissä ajoin. Poista se pakkauksestaan ja aseta paistopussiin uuninpellin päälle. Lävistä lämpömittari paistopussin läpi asettaen sen kinkun paksuimpaan kohtaan. Laita kinkku kypsymään 100 asteeseen kiertoilmauuni-asetukselle kun mittari näyttää vähintään 10 astetta. Paista kinkkua kunnes mittari on saavuttanut 73-77 lämpöasteen. Tässä vierähtää noin seitsemisen tuntia riippuen kinkun koosta sekä uunista. Ota kinkku pois uunista. Poista paistopussi ja kuori kinkun nahka. Anna jäähtyä. Kuorruta kinkku kauttaaltaan tasaisesti sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Viimeistele kuorrute paahtamalla kinkkua uunissa 225 asteessa 5-10 minuutin ajan. Lopuksi koristele neilikoin.

joulukinkun_paisto_ohje_kasattu_kinkku