Adventtikalenterin toisesta luukusta paljastuu äitini klassikkoresepti sinappikuorrutteiseen joulukinkkuun.
Sinappikuorrutettu joulukinkku
Tarvitset:
8 kg kasattu joulukinkku (potkallinen)
Kuorrutus:
1 dl sinappia
1/2 dl korppujauhoja
Koristeeksi:
2 rkl neilikoita
Tarvitset myös:
suuri paistopussi
lihan sisälämpömittari
Valmistusohje:
Ota kinkku huoneenlämpöön jääkaapista hyvissä ajoin. Poista se pakkauksestaan ja aseta paistopussiin uuninpellin päälle. Lävistä lämpömittari paistopussin läpi asettaen sen kinkun paksuimpaan kohtaan. Laita kinkku kypsymään 100 asteeseen kiertoilmauuni-asetukselle kun mittari näyttää vähintään 10 astetta. Paista kinkkua kunnes mittari on saavuttanut 73-77 lämpöasteen. Tässä vierähtää noin seitsemisen tuntia riippuen kinkun koosta sekä uunista. Ota kinkku pois uunista. Poista paistopussi ja kuori kinkun nahka. Anna jäähtyä. Kuorruta kinkku kauttaaltaan tasaisesti sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Viimeistele kuorrute paahtamalla kinkkua uunissa 225 asteessa 5-10 minuutin ajan. Lopuksi koristele neilikoin.