Öljyssä paahdettuja oman kasvimaan maa-artisokkia, rucolaa, lehtipersiljaa, rapeaa pekonia, paahdettuja pähkinöitä sekä homejuustoa. Salaatinkastikkeessa maistuu sitruuna ja hunaja. Ruokaisa, tuhti salaatti joka toimii syksyn viiletessä.

maa-artisokkasalaatti

Maa-artisokkasalaatti pekonilla & homejuustolla (6:lle)

Tarvitset:
1/2 kg maa-artisokkia
iso loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria

150g pekaaninpähkinöitä
170g pekonia
3 ruukkua rucolaa
1 ruukku lehtipersiljaa
170g sinihomejuustoa

Salaatinkastike:
0,5dl sitruunanmehua
0,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1-2 rkl hunajaa
1 ruukku lehtipersiljaa
sormisuolaa

Valmistusohje:
Pese maa-aartisokat huolellisesti juuresharjaa apuna käyttäen. Halkaise ne kahtia, ja aseta leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Valuta maa-artisokkien päälle reilusti oliiviöljyä, ja mausta ne sormisuolalla sekä mustapippurilla. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.
Seuraavaksi paista pekonit rapeiksi pannulla tai uunissa, ja aseta ne talouspaperiarkin päälle jäähtymään toviksi. Paahda myös pähkinät kuivalla paistinpannulla ja laita ne sivuun odottamaan.
Kokoa salaatti suurelle annosvadille. Tee salaattipohja rucolasta ja lehtipersiljasta. Nostele vadille seuraavaksi paahdetut maa-artisokat, murustettu pekoni, paahdetut pähkinät sekä sinihomejuusto.
Seuraavaksi valmista kastike. Sekoita sitruunanmehu ja  oliiviöljy keskenään. Lisää joukkoon hunaja ja hienonnettu lehtipersilja. Lisää suola ja sekoita. Anna maustua hetken ja tarkista maku. Valuta kastike salaatin päälle ja tarjoile.