Uusin aamupalarakkauteni on tuorepuuro. Se on niin herkullista, pehmeää ja täyteläistä! Teen tuorepuuroni aina rahkaan, jolloin se toimii kivasti myös proteiininlähteenä. Maustamiseen käytän useimmiten marjoja ja banaania. Banaanista puuroon saa luontaista makeutta, jolloin lisättyä sokeria ei tarvita. Tuorepuuro kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana, ja antaa sen tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tämä säästää aikaa aamutoimista, joten suosittelen reseptiä erityisesti aamu-unisille lukijoilleni.
Rahkainen tuorepuuro (2:lle)
Tarvitset:
2 dl (manteli)maitoa
1 prk (250g) Ehrmann-maitorahkaa
2 dl kaurahiutaleita
1 banaani
1 dl mansikoita
(halutessasi loraus hunajaa makeuttamiseen)
Tuorepuuron pinnalle:
mansikoita
karhunvatukoita
mustikoita
granaattiomenan siemeniä
tai
muita haluamasi marjoja/ hedelmiä
kokeile myös pähkinöitä/siemeniä
Valmistusohje:
Kaada mantelimaito, maitorahka sekä kaurahiutaleet kulhoon. Lisää joukkoon muussattu banaani sekä pieneksi pilkotut mansikat. Sekoita ja tarkista maku. Lisää halutessasi hunajaa makeamman lopputuloksen saamiseksi. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoile tuoreiden marjojen ja hedelmien kera.
Olenkin taas ihan unohtanut tuorepuurot. Pitää kokeilla rahkan kassa.
Meillä tuorepuuro tosin kulkee nimellä "se raaka puuro", kuten pojat äidin jääkaappipurkkia kommentoivat 🙂
Onpa luksusta! Tällä voisin aloittaa rauhallisen viikonlopun aamun. Yleensä kun nuo viikonloput(kin) on yhtä juoksemista, niin aamuhetken rauhallisuus korostuu ja tulee tärkeämmäksi tässä menon koventuessa 🙂
Hei, tää on just mulle, laitanpa heti tulemaan huomiselle 🙂 Kiitos!
Tämän varmaan voisi tehdä laittamalla aineet vain Vitamixiin ja sen jälkeen annoskulhoihin jääkaappiin? Henkilökohtaisesti kylmät kokonaiset kaurahiutaleet eivät ole aivan lempparia vaikka kuinka hyvää tuorepuuro olisikaan noin muuten.
Onko tää nyt sitten sun rahkain ja paras tuorejuustoresepti? 😀
Ihania kuvia! Minä teen usein samantapaista smoothieta, mutta tosiaan vedän blenderissä pieneksi. Toimii niinkin!
Pitäisi kokeilla, tämän tapainen resepti houkuttaa, kauniin näköinen ja herkullisen kuuloinen.
Täälläkin on taas päässeet tuorepuurot unohtumaan, vaikka puuroa syödäänkin paljon. Varmaan tämä syksy aiheuttaa taas kaipuun lämpimiin puuroihin, mutta tuorepuurot ovat kyllä meillä tosi suosittuja 🙂
Mäkin olen kutsunut tällaista seosta smoothieksi. En tiennyt että se muuttuu yön yli jääkaapissa kypsyessään puuroksi. Huisia!
Ihania kuvia. Kaunista <3
Hahha, eikö maistu lapsille? 😀
-Heidi
Jeps, mikään ei ole parempaa kuin kiiretön viikonloppuaamiainen <3.
-Heidi
Mitäs tykkäsit?
-Heidi
Juu, tottakai voi!
-Heidi
Juu, toimii oikein hyvin niinkin. Mutta tykkään kyllä ehkä enemmän, kun joukossa sattumia ja purutuntumaa.
-Heidi
Kiitos Aila!
-Heidi
Joo, ja niin nopeita tehdä! Olen vähän huono aamuisin alkaa ihan keittelemään puuroa.
-Heidi
Rakkalla lapsella on monta nimeä. Ei se ole niin nuukaa! 🙂
-Heidi
Kiitos Minna! <3
-Heidi
Meidän perheessä popsitaan melkein joka aamu tuorepuuroa, mutta maidolla. Ei ole tullut mieleen laittaa rahkaa, nyt kyllä kokeilemme. Eihän se voi olla kuin hyvää!
Todella kauniisti kuvattu tuorepuuro. Ihan kuin joku leivos 🙂
Tuorepuuro on ihanaa! Meillä sitä syötiin jo lapsuudessa, yleensä jugurttiin tai mehuun tehtynä. Rahkaa en olekaan kokeillut, on varmasti hyvää!
Ihanaa kun kaikki terveellinen on nykyään myös niin kaunista 🙂
Meillä kuluu Ehrmannsia useampi purkki päivässä ihan sellaisenaan. Nirso vetää protskuu, kato 😉 Mulla menee tälläisessä marjaisessa tuunatussa muodossa, näyttää herkulta!
Herkulliset puurot! Noi päällysteet <3
Joo, toimii kivasti!
-Heidi
Kiitos Merituuli!
-Heidi
Tuota mehua pitää kokeilla – mulle ihan uusi juttu!
-Heidi
Jep, ja maistuu paremmalta kun on nätisti laitettu esille.
-Heidi
Juu, mä myös tykkään miksailla marjojen ja mehukeittojen kanssa.
-Heidi
Joo, parhautta!
-Heidi
Rakastan kaikkia puuroja! Tämä näyttää erityisen hyvältä.
Ja mainio idea tuo rahka kyllä.
Tuorepuurot on lapsuuden herkku. Ei sillä, hyvin maistuvat edelleenkin!