tastelogo
On tätä odotettukin! Taste of Helsinki starttaa huomenna Kansalaistorin puistossa. Kävin kurkkaamassa kulissien taakse ja katsomassa miten yksi tapahtuman kymmenestä huippuravintolasta valmistautuu koitokseen. Albertinkadulla sijaitseva Grön on aloittanut tapahtuman suunnittelun hyvissä ajoin – ja konkreettisia esivalmisteluita on tehty jo viime viikolla.
Grön tarjoilee modernia kasvipainotteista ruokaa, jossa näkyy voimakkaasti sesongin parhaat raaka-aineet, villiyrtit sekä luomu. Ravintolan taustalla vaikuttavat huippulahjakkaat kokit Toni Kostian sekä Lauri Kähkönen. Haluaisin myös muistuttaa, että Grönin herkullinen pubiruokamenu on tarjolla viereisessä Albertin Pöllössä, jossa istuimme parisen viikkoa sitten bloggaajaköörillä Olutkoulun penkillä.

Lauri aloitti tapahtuman valmistelut jo viime viikolla Tonin pyörittäessä ravintolaa. Jako oli luonteva, Laurilla on entuudestaan paljon kokemusta catering-puolesta sekä reseptiikan tuunaamisesta sopivaksi sadoille – ja siis tässä tapauksissa tuhansille syöjille! Ymmärsin valmistautumisen vaatiman duunin vasta saapuessani Ruoholahdessa sijaitsevaan suureen vuokrakeittiöön. Tätä määrää ruokaa ei ravintolan omassa keittiössä ole mahdollisuutta valmistaa.

Lauri Kähköinen (vas.) on aloittanut valmistautumisen TOHiin jo viime viikolla.
 


Keittiössä oli täysi tohina päällä – töitä tehtiin määrätietoisesti ja rivakasti. Näin suureen tapahtumaan osallistuminen vaatii ruoanlaittotaitojen lisäksi erittäin hyvää projektinhallintaa sekä organisointia. Volyymin suuruudesta kertonee jotain se, että perunasaattiin tulevia herneitä kuorittiin viiden ihmisen voimin. Yhteensä Grönillä on tapahtumassa viisitoista henkeä töissä.
Voita ruskistettiin useampi jättikattilallinen.

Mikä ihana paahteinen aromi, aijai!

 

Grönille oli itsestäänselvää lähteä mukaan gourmetruokafestareille. Eniten parivaljakko odottaa loppuviikolta aurinkoa, hyvää fiilistä, yhdessäoloa, sekä erinomaista ruokaa ja juomaa. Lauri paljasti odottavansa itse erityisesti muun muassa Bistro O matin haukiburgeria sekä Tocan jälkkäriä. Oma ennakkosuosikkini Grönin menulta on ehdottomasti raakakypsennetty nauta litulaukalla, kevätkaalilla ja etikoidulla hapankermalla.

 

Itsepomitut litulaukat haettiin keittiölle Sipoosta.
 


Fermentoituja tattaririeskoja valmistetaan 3000 kappaletta…
 

 

…mikä tarkoittaa 300 rieskapellillisen paistamista!
 

 

Paistohommia seuraillessani pääsin myös apajille toimimaan testimaistajana. Nam!
 
 
 
  
Vinegretin yhtenä raaka-aineena käytetään naudanrasvaa, joka maustetaan poroksi tohotetulla katajalla.
 
 
  
 
 
 

 

Kiitokset vielä Grönille,
oli mieletöntä päästä seuraamaan taidokasta tekemistänne lähietäisyydeltä.

<3

 

Ravintola Grönin menu Taste of Helsingissä:

***
KASVI
Fermentoitua tattaririeskaa, ruskistettua voita, peruna salaattia ja lipstikkaa
LIHA
Grillattua ja karamellisoitua kesäsipulia, suolattua porsasta, vehnää ja savustettua luuydinkastiketta 
VILLI
Kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, kuusenkerkkäkinuskia ja ruista 
Nimikkoannos:
Raakakypsennettyä nautaa, litulaukkaa, kevätkaalia ja etikoitua hapankermaa 
***

 

Huomenna nähdään!
*slurps*
  Albertinkatu 36, Helsinki
Kanslaistorin puistossa

 

Yhteistyössä: Taste of Helsinki