Kesässä parasta ruoanlaiton saralla on ehdottomasti grillaaminen. Hyvät raaka-aineet eivät tarvitse muuta kuin hieman maustetta pintaan ja tulen grilliin. Kesällä tykkään tehdä yksinkertaista, helppoa mutta sitäkin maistuvampaa ruokaa. Myös kauden kasvikset ovat parhaimmillaan, eikä niiden hinta päätä huimaa.
Tässä on resepti mehukkaille naudan rib eye steakeille (eli herkullisille välikyljyksille) itsetehdyn maustevoin kera. Lihan lisäkkeet valmistuvat yhtä lailla grillissä – pekoniin käärityt vihreät parsat sekä mozzarellalla täytetyt mehukkaat tomaatit.
Rib eye steak -pihvit (2:lle)
Tarvitset:
1 pkt Atria n. 600g Takuumurea Naudan Rib Eye Steak –pihvejä
sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria
Tarvitset myös:
foliopaperia
Suosittelen myös:
elektronista sisälämpömittaria lihalle
Valmistusohje:
Anna pihvien olla huoneenlämmössä noin puolitoista tuntia ennen grillaamista. Ota pihvit pakkauksestaan ja kuivaa niiden pinta kevyesti. Mausta kauttaaltaan kevyesti sormisuolalla sekä mustapippurilla. Grillaa pihvejä molemmin puolin kunnes sisälämpömittari näyttää 55 astetta. Jätin pihvit sisältä sopivan mediumiksi. (Mikäli haluat paistaa pihvit kypsiksi, tulee sisälämpötilan olla 65 astetta). Ota pihvit grillistä ja kääri ne folioon, anna tekeytyä noin 10-15 minuutin ajan ja leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi. Tarjoile pihvit itsetehdyn maustevoin, pekoniin käärittyjen parsojen sekä mozzarellalla täytettyjen grillitomaattien kera.
Niin, ja kannattaa ehdottomasti seurata Atriaa Instagramissa, sillä seuraajien kesken arvotaan joka viikko pallogrilli ja kahdenkymmenen euron edestä grillattavaa! (Kilpailuaika on 16.5.-7.8.2016)
Mikäli sinulla ei ole grilliä käytössäsi, voit paistaa pihvejä hyvin kuumalla pannulla noin 6-8 minuutin ajan välillä käännellen.
Rosépippurimaustevoi pihveille
Tarvitset:
100g luomuvoita
½ ruukkua tuoretta persiljaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua rosépippuria
muutamia kokonaisia rosépippureita
Tarvitset myös:
tuorekelmua
Valmistusohje:
Ota voi toviksi pehmenemään huoneenlämpöön. Aseta voi kulhoon, ja lisää joukkoon hienonnettu persilja, sormisuolaa, mustapippuria sekä rosépippuria makusi mukaan. Sekoita massa huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Nostele maustevoimassa lusikoilla tuorekelmun päälle, ja muotoile se kelmussa tasaiseksi tangoksi pyöritellen sitä kämmenen ja työtason välissä. Laita maustevoi jäähtymään hetkeksi pakkaseen ennen leikkaamista ja tarjoilua.
Mozzarella-tomaatit (2:lle)
Tarvitset:
2 suurta tomaattia
100g mozzarella-juustoa
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
hyvälaatuista oliiviöljyä
Tarvitset myös:
foliopaperia
Valmistusohje:
Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaattien kylkiin 4-5 viiltoa, jotka ulottuvat hieman tomaatin keskiosaa syvemmälle. Viipaloi myös mozzarella. Täytä tomaattien viillot mozzarellasiivuilla sekä tuoreilla basilikanlehdillä. Ripottele tomaattien päälle hieman suolaa sekä mustapippurirouhetta. Lopuksi valuta vielä niiden päälle hieman oliiviöljyä. Kääri tomaatit folioon ja grillaa niitä noin 20 minuutin ajan.
Pekoniin käärityt parsat (2:lle)
Tarvitset:
8 vihreää parsaa
8 siivua pekonia
Valmistusohje:
Huuhtele parsat. Napsauta niistä puumainen varsiosa pois ja kuori varret kahden kolmasosan pituudelta. Kääri kunkin parsan ympärille yksi pekonisiivu. Grillaa pekoniin käärittyjä parsoja kunnes parsat ovat ottaneet itseensä hieman väriä ja pekoni on kypsynyt herkullisen rapsakaksi.
Ihanaa grillikesää!
Aivan täydellisen näköinen ateria!
Täydellinen kesäateria, näemmä. 🙂 Innostuin nyt erityisesti noista tomaateista, onnistuiskohan ne ihan uunissa?
Onneksi kesää on vielä jäljellä. Grillaaminen ja grilliruoka maistuu aina. Rosepippurimaustevoi menee ehdottomasti kokeiluun. Maistuu varmasti monen ruoan kanssa.
Grillaaminen tekee kaikesta ruuasta aina astetta parempaa. Meillä grilliä on käytetty tänä vuonna hävettävän vähän, ainakin alkukesän suunnitelmiin nähden. Onneksi vielä on grillikesää jäljellä!
Ai vitsi miten herkun kuuloinen tuo roseepippurivoi, menee testaukseen! Rib eye steak on kyllä paikallaan ainakin kerran kesässä 😛
Ihanan simppeleitä herkkuja – ja maku varmasti kohdillaan!
Tuntuu että kesän ruokavalio muistuttaa lähinnä paleota 🙂 Meillä on grillissä melkein aina lihaa (koska Nirso) ja runsaasti vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä (noh, koska minä). Ei siinä, kyllä minullekin yleensä lihasiipale maistuu kummasti ja Nirsokin syö kiltisti kasviksia kunhan on vaan myös sitä LIHAA.
Nyt tuli nälkä. Ihania safkoja. Roseepippurivoi kuulostaa eri herkulta!
Minä niin kaipaan kunnon grilliä. Pienellä sänkögrillillä ei kummosia grillattavia tehdä.
Me grillataan kesällä tosi paljon, mutta ihan rehellistä pihviä todella harvoin. Mutta silloin kun pihvi pääsee grilliin, on se melkein aina välikyljystä. Se on vaan ihan paras. Noita tomaatteja täytyy kyllä testata!
Ihania uusia grilliruokaideoita. Alkaa olla tässä vaiheessa kesää jo kaikki vanhat käyty läpi! 😀
Rrrrrr!! rakastan grillattuja, muhkeita piffejä! onneksi grillikesää on vielä jäljellä 🙂 todella hyvän näköistä, Heidi!
Voi itku sentään mitä herkkuja! Olispa mulla grilli!!!
Ei ollakaan pitkään aikaa tehty maustevoita. Nehän sopisi tosi hienosti syksyisiin grilli-iltoihin. Kiitti muistutuksesta! Joko olet kirjoittanut Saaresta muuten?
Noita mozzarellatomaatteja tekisi mieli kokeilla. Just eilen yritin grillata munakasta tomaatin sisällä. Kesä ja grillausmania 😉
Oh nam! Ravintolakerhon seuraava kokoontuminen voisi olla mielestäni sun grilliruokiesi äärellä.
Hyvältä kuulostaa tässä nyt jokainen, ja lihahan maistuu toki aina! Sain talvella jonkinlaisen herätyksen maustevoista, sehän on ihan älyttömän kätevä moneen ruokaan. Tän sun ohjeen laitankin korvan taa, sitä seuraavalla kerralla.. 🙂
Vähänkö tunsin tuoksut tänne asti, kun katselin kuvia. Maustevoit on kesän kunkkuja pihvin kanssa.
Ah ja oh. Ihastuin itse tuohon rib eyehin ihan kympillä <3
PS. Onko vika mun koneessa vai missä – sun kuvat on yhtäkkiä tosi pieniä?
Kiitos Sari!
Veera, varmana onnistuu!
Mäkin olin jotenkin unohtanut maustevoin. Se oli niin hittijuttu ysikytluvulla. Mutta hyvin toimii!
Joo, meilläkään ei ole mahdollisuutta grillata kotona, niin mökillä sitten senkin edestä! Olispa parveke, vai saako niilläkään nykysin grillata?
-Heidi
Kiitos Hanna <3
Vaikka itse sanonkin, niin hyvää oli 😉
Sama täällä. Tosin ensimmäinen ikioma perunamaa on tehnyt sen, että pottuja on tullut syötyä huolella. Mutta ne on niin hyviä!
Kiitos <3 Joo, minusta tuo rosepippuri passasi hyvin maustevoihin.
Joo, rakastan ihan tavallista hiiligrilliä.
-Heidi
Mulle välikyljys oli uusi tuttavuus itse valmistettuna. Mutta tästä lähin ehdottomasti vakkariliha grillissä!
Joo, usein sitä tulee tehtyä aina samoja juttuja – mutta vaihtelu virkistää kummasti.
Kiitos Anne! <3
Nyt rillikaupoille!Joku minigrilli, jonka voi ottaa vaikkapa puistoon, hah!
Kiitos kommentista Merituuli! Omatekemä maustevoi on kyllä luksusta.
Saaren postaus tullee pian Visit Helsingin sivuille.
-Heidi
Munakasta tomaatin sisällä? Onnistuiko? I am interested!
-Heidi
Hei Alisa joo, otetaan taas kierros, että jokainen kutsuu porukan vuorollaan kotiinsa!
Mielenkiinnolla menen lukemaan 🙂
No eiks niitä nyt sain varmaan jo alesta, toivossa on hyvä elää!