Porsaan sisäfile on kiitollinen grillattava, siitä saa helposti herkullista, mehevää ja mureaa, kunhan lihan grillaa kokonaisena.

grillattu_porsaan_sisa25cc2588file_c_grillaus_-1

Isäni tuppaa käyttämään ruoanlaitossa paljon possua, ja tällä kertaa vuorossa oli kokonaisena grillattu sisäfile, joka toimi vallan mainiosti grillattujen kasvisnyyttien kanssa. Isäni on sen verran harjaantunut grillaaja, ettei hän käyttänyt kypsennyksessä apuna lämpömittaria lihalle, mutta mikäli olet epävarma kypsyyden kanssa, on tuo digitaalinen lihaan tökättävä sisälämpömittari aivan ehdoton. Liha otetaan pois grillistä, kun mittari näyttää +68-70 astetta ja kääritään folioon vetäytymään vartiksi ennen leikkaamista.

Porsaan sisäfile grillissä (4:lle)

Tarvitset:
600g porsaan sisäfile

Marinadi:
4 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippuria
hyppysellinen paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä

Tarvitset myös:
lämpömittarin lihalle
foliota

Valmistusohje:
Poista fileestä kalvot terävää veistä apuna käyttäen. Valmista marinadi sekoittamalla öljy, soija, mausteet sekä kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Valele lihapötkylää kauttaaltaan marinadissa, ja anna sen maustua tiivissä pussissa tai kannellisessa astiassa noin tunnin ajan huoneenlämmössä. Laita lihalämpömittari fileeseen pitkittäin ja grillaa sitä noin kahdekymmenen minuutin ajan muutamia kertoja käännellen kunnes lämpömittari näyttää +68-70 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin viitisentoista minuuttia ennen leikkaamista.