Porsaan sisäfile grillissä (4:lle)
Tarvitset:
600g porsaan sisäfile
Marinadi:
4 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippuria
hyppysellinen paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
Tarvitset myös:
lämpömittarin lihalle
foliota
Valmistusohje:
Poista fileestä kalvot terävää veistä apuna käyttäen. Valmista marinadi sekoittamalla öljy, soija, mausteet sekä kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Valele lihapötkylää kauttaaltaan marinadissa, ja anna sen maustua tiivissä pussissa tai kannellisessa astiassa noin tunnin ajan huoneenlämmössä. Laita lihalämpömittari fileeseen pitkittäin ja grillaa sitä noin kahdekymmenen minuutin ajan muutamia kertoja käännellen kunnes lämpömittari näyttää +68-70 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin viitisentoista minuuttia ennen leikkaamista.