Minulla starttaa kesäloma tänä vuonna jo juhannusviikolla, eli toisin sanoen ihan kohta. Siispä blogissakin on aika siirtyä kesäisten ja raikkaiden reseptien pariin.Sain kutsun osallistua Sydänmerkin kesäkampanjaan, jossa on tarkoituksena luoda sydäntä hellivä ateriakokonaisuus Sydänmerkittyjä tuotteita käyttäen.
Lähdin koostamaan ateriaani Torinon Ohrahelmien ympärille. Halusin käyttää niitä perinteisen kuskusin sijaan raikkaassa marokkolaishenkisessä salaatissa, jossa maistuu ylellinen sahrami, tuoreet yrtit, kipakka chili, manteli ja granaattiomena.
Marokkolaistyyppinen salaatti (4:lle)
Tarvitset:
2 dl Torino Ohrahelmä
vettä keittämiseen
1/4 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 tl laadukasta sormisuolaa
0,1 g jauhettua sahramia
1/2 limen mehu
1 salottisipuli
10 cm pala kurkkua
1 keltainen paprika
1 pieni mieto chili
1 granaattiomena
1 dl tuoretta minttua
1 dl tuoretta korianteria
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
100 g mantelirouhetta
Salaatin valmistus:
Kiehauta parisen litraa vettä kattilassa. Lisää joukkoon Torino Ohrahelmet ja annan kiehua 15 minuutin ajan. Ohrahelmien kiehuessa sekoita kulhossa oliiviöljy, sahrami, suola sekä limetin mehu keskenään. Valuta ohrahelmet ylimääräisestä vedestä siivilää apuna käyttäen ja kippaa ne öljy-mausteseoksen joukkoon. Sekoita maustettu oliiviöljy kauttaaltaan tasaisesti ohrahelmiin. Sahrami värjää ohran kauniin keltaiseksi.
Harissamarinoidut kanavartaat (4:lle)
Tarvitset:
1/2 tl kuminansiemeniä
1/2 tl korianterinsiemieniä
1 rkl harissa-tahnaa
2 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
480 g (1 pkt) Atria Perhetilan Naturel Broilerin Ohut Fileeleikettä
5 kpl puisia grillitikkuja
5 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä kanavartaiden paistamiseen
Aloita vartaiden valmistus marinadin kokoamisella. Paahda kuminan- ja korianterinsiemeniä tovi kuumalla kuivalla pannulla. Tarkoituksena on ”avata” hieman mausteiden aromia. Murskaa paahdetut siemenet morttelissa. Sekoita harissa-tahna, oliiviöljy sekä valkoviinietikka keskenään. Lisää joukkoon vielä murskatut siemenet ja sekoita kertaalleen.
Minttuinen jogurttikastike (4:lle)
Tarvitset:
200g turkkilaista jogurttia
1/2 limen mehu
1/2 tl laadukasta sormisuolaa
muutama oksa tuoretta minttua
Jogurttikastikkeen valmistus:
Lisää jogurtin joukkoon limetin mehu, sormisuola sekä hienonnettu minttu. Sekoita kastike ja anna tekeytyä tovi jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkista maku, ja lisää mausteita tarvittaessa.