Edellisessä postauksessani tuunasin Fazer Paahto– leivästä hienostuneita suolaisia avokadomousse-mätileivoksia. Kehitin makupariksi suolaiselle suupalalle samassa hengessä makean leivonnaisen, joka sopii niin aamupala- kuin juhlapöytäänkin. Fazerin uudistuneista paahtoleivistä parhaiten tähän kokonaisuuteen käy perinteinen Fazer Paahto Vehnä. Harjoittelin ja testasin paahtoleipien karamellisointia eri tavoilla paahtimessa, paistinpannulla, uunissa sekä liekittämällä. Ja kerrankin helpoin ja yksinkertaisin tapa takasi myös parhaan lopputuloksen – uunissa paahtoleivistä sai täydellisen rapeita päältä, mutta sopivan pehmeitä sisältä.
Karamellisoidut paahtoleivät jogurttimoussella (10 kpl)
Tarvitset:
10 kpl Fazer Paahto Vehnä- leipäviipaletta
2 rkl voita
2 tl sokeria
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua
ripaus vaniljasokeria
Koristeeksi:
tuoreita vadelmia
mintunoksia
1 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna
Karamellisoitujen paahtoleipien valmistus:
Jogurttimoussen valmistus:
Annoksen kokoaminen ja koristelu:
Yhteistyössä:
Onpa kiva ja helppo ohje vähän hienompaankin tilaisuuteen. Tämän saa myös helposti tuunattua gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Pitääpä kokeilla!
Kyllä, en ymmärrä miten en aikaisemmin ollut tajunnut karamellisoida leipää 🙂
Kerro sitten mitä pidit kun olet kokeillut.
-Heidi
Ompa kiva idea, ja ihania fotoja!
-Kaisa
Hyvältä näyttää 🙂
Herkullinen idea. Pitää kokeilla.
Johanna
Ooh, nams!
Kiitos Kaisa!
-Heidi
Kiitos!
-Heidi
Kokeile ihmeessä, ja kerro sitten mitä pidit!
-Heidi
Sanos muuta 😉
-Heidi