Philadelphia-tuorejuuston lanseeraama reseptikilpailu sai päätöksensä viime viikolla, ja juhlistimme varsinaista loppuhuipennusta ja finaalia kutsuvieraiden kanssa Helsinki Food Companyn tiloissa Helsingin Rikhardinkadulla.
Saavuin paikalle lähes suoraan lentokentältä palattuani Kroatiasta lomareissulta. Suomen hyinen ja sateinen sää oli hienoinen isku vasten kasvoja. Finaalia piti juhlistaa sisäpihalla puutarhajuhlien merkeissä, mutta kamala sää pakotti meidän sisätiloihin. Tämä ei itseasiassa heikentänyt tunnelmaa lainkaan, sillä Helsinki Food Companyn väki oli taikonut toimistostaan ihastuttavan kesäkeitaan koristeineen kaikkineen. Teemasta intoutuneena aion varmasti pitää kaupunkiasunnossamme puutarhajuhlat!
 Aika kesäinen tunnelma, eikös?
Osallistujien oli siis määrä toteuttaa suolainen tarjottava kesän puutarhajuhliin Philadelphia-tuorejuustoa apuna käyttäen. Finaaliin ylsi viisi reseptiä – jotka olivat seuraavat:
Meille TOP5-finalisteille järjestettiin edellisellä viikolla online-etäpalaveri Teresa Välimäen kanssa, joka oli toteuttanut kaikki viisi finaalireseptiä kunkin bloggaajan kilpailupostauksen mukaisesti. Teresa arvioi tarkkaan kunkin reseptin kirjoitusasun, selkeyden, lopputuloksen, maun ja antoi rutkasti vinkkejä reseptien parantamiseksi ja viilaamiseksi. Tämä setti oli mielestäni huikea – saada nyt Teresan kaltaiselta ammattilaiselta henkilökohtausta sparrausta! Tarkensin omaa reseptiäni Teresan neuvojen mukaisesti ja lisäsin mm. tuorejuustoon sitruunan kuorta tuomaan lisää sitruunaista makua. Samalla muokkasin hieman tartalettien täytteen mittasuhteita.
Kilpailun tuomari.
Juhlissa luonnollisesti maisteltiin kunkin finalistin luomusta Teresa Välimäen kokkaamana shampanjan kera. Ennen jälkkäriin siirtymistä Teresa julisti kilpailun kaksi voittajaa, jotka olivat… *rumpujen päristystä*… Terhi Terhin keittiöstä-blogista ja MINÄ! Luitte oikein, minä – kääk!
Suuret kiitokset kanssakilpailijoille, Teresa Välimäelle ainutlaatuisista vinkeistä sekä kivoista puutarhajuhlista. Tällaisina hetkinä olen superkiitollinen ja iloinen kaikesta huikeasta jota olen saanut blogini kautta kokea.
Kiitos!