Kävin viime viikon sunnuntaina ystävieni kanssa Kämpin Brasseriessa kello viiden teellä. Teen kanssa tarjoiltiin erilaisia pieniä suolaisia sekä makeita leivonnaisia. Voiton veivät kuitenkin skonssit, joita tarjoiltiin erilaisten hillokkeiden ja pehmeän kerman kera. Skonssit voidaan nauttia joko suolaisina tai makeina – ja nyt päädyin makeisiin versioihin. Skonssit olisivat täydellinen päätös esimerkiksi sunnuntaibrunssille.
Skonsseja mustikkahillolla & kermavaahdolla

Skonssit (n. 9 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
75g voita
1,5 dl piimää

Voiteluun:
maitoa

Täytteeksi:
Kermavaahtoa
Mustikkahilloa

Viinilasin avulla saat painettua kätevästi oikeankokoisia pyörylöitä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmennyt voi. Lisää lopuksi piimä voimakkaasti taikinaa sekoittaen. Painele taikinasta käsin tai kaulinta apuna käyttäen 2-3 senttiä paksu levy jauhotetulle pinnalle. Painele levystä halkaisijaltaan n. 5 sentin pyörylöitä. Voitele skonssit ennen paistamista maidolla. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12 minuutin ajan. Halkaise skonssit ja tajoile hillon sekä kermavaahdon kera.
 Halkaise skonssit & täytä hillolla ja kermavaahdolla