Olen keksinyt selvitymiskeinon talviajan pimeisiin ja ankeisiin maanantaipäiviin. Parempi ruoka. Kokeike vaikka, toimii kyllä.
Sain inspiraation näihin aasialastyyppisiin lohitartareihin poikettuani pitkästä aikaa etnisessä ruokakaupassa Hakaniemen varrella. Sieltä saa hankittua lähes kaikki erikoisemmatkin raaka-aineet murto-osan hinnalla tavalliseen ruokakauppaan verrattuna.
Lohi-avokadotartarin maustaa soija-mirinkastike
200g hyvälaatuista lohifilettä
1/2 kypsä avokado
2 tl mirin-kastiketta
4 tl vähäsuolaista soijaa
n. 15 kpl rapukeksejä
pinnalle:
(Santa-Maria) sesam-wasabi maustesekoitusta
Poista lohifileestä nahka terävällä fileerausveitsellä. Kuutioi lohi tasakokoisiksi pieniksi palasiksi. Halkaise avokado, poista siitä kivi ja kuori se. Kuutioi avokado lohen kanssa samankokoisiksi paloiksi. Sekoita avokado ja lohi kulhossa, lisää joukkoon mirinkastike ja soija. Sekoita kertaalleen. Lusikoi tartaria rapukeksien päälle ja lopuksi ripottele pinalle reilusti sesaminsiemen-wasabimaustesekoitusta.
Edamame-pavut (eli vihreät soijapavut) sopivat täydellisesti pieneen suolaiseen nälkään tai
naposteltaviksi vaikkapa oluen kera.
Ostin lohitartarin kaveriksi edamame-papuja. Edamame-papuja saa yleensä pakasteena etnisistä ruokakaupoista. Ainakin Helsingistä löytyy Annankadun Tokyokanista sekä Hämeentiellä sijaitsevasta ViiVoanista. Edamame-pavut tarjoillaan höyryävän kuumina ja reilusti suolattuina. Kuoria ei ole tarkoitus syödä, vaan papu viedään suuhun lähes kokonaisena sen ”kiinnityspäästä” sormilla tiukasti pitäen. Kuori vedetään kevyesti hampaiden välistä siten, että pavut jäävät suuhun suolan kera.
Edamame-papuja (2:lle)
300g edamame-papuja
maustamiseen:
sormisuolaa
Kaada jäiset pavut kiehuvaan veteen ja anna kiehua n. 3 minuutin ajan. Siivilöi vesi, ja lisää papujen päälle reilusti sormisuolaa.
Mitä, missä?! Asun lähellä Hakista, mutta en tiedä kuvaamaasi kauppaa! 🙂 Näyttää herkulliselta, ai että.
Paula, tänne ja sassiin: http://www.viivoan.fi 😀
Sieltä löytyy edullisesti myös erilaisia maustekastikkeita jne.
-Heidi
Ai se! Kiitos vinkistä. 🙂
Eipä kestä. 🙂
-Heidi
oiih ihana näköisiä! noita sormiruoaks seuraaviin illanistujaisiin 🙂
Jeps, toimii hyvin tuohon tarkoitukseen!
-Heidi