Uunissa haudutettu lihapata (4:lle)
Tarvitset:
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
1 kg naudanpaistia
1 rkl voita
3 laakerinlehteä
n. 8 kokonaista maustepippuria
1 l lihalientä
Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja pilko sipulit sekä porkkanat. Kuutioi liha sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja ruskista voissa nopeasti paistinpannulla kunnes liha on saanut pintaan kauniin ruskean värin. Lado kannelliseen pataan sipulit, porkkanat ja lihat. Lisää joukkoon n. litra lihalientä, tai niin paljon kunnes lihat ja juurekset peittyvät. Lisää joukkoon vielä maustepippurit ja laakerinlehdet. Peitä pata kannella. Anna kypsyä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä kolmen tunnin ajan.