Mokkapaloihin liittyy paljon muistoja. Vietimme lapsuuden kesät mökillämme Lapissa, ja tuttavaperheen äiti Kyllikki tarjoili aina kyläillessämme mokkapaloja. Odotimme kyläreissuja kuin kuuta nousevaa, eikä suotta. Söimme siskoni kanssa kimpassa varmastikin koko pellillisen mokkapaloja, kertaheitolla – niin hyviä ne olivat. Näin jälkeenpäin vieläkin hävettää moinen hamstraus. Mokkapaloja leivottiin myös koulun kotitaloustunneilla ahkerasti. Eikä ihme, nämä suklaaleivokset ovat superherkullisia ja helppo valmistaa.
Tästä maailman parhaasta mokkapalareseptistä saan kiittää Liemessä-blogin Jenniä, jolta ohjeen lainasin.
 

Mokkapalat (pellillinen)

4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita tai leivontamargariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl maitoa
2 kananmunaa

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
100g voita tai leivontamargariinia
2 rkl espressoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

nonparelleja koristeluun

mokkapalat-1

Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään (sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri & sooda). Kiehauta kattilassa keskenään leivontamargariini, kaakaojauhe, vesi ja suola. Yhdistä kuiva-aineseos kaakaoseoksen kanssa. Lisää joukkoon 1 dl maitoa ja sekoita. Kun massa on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita uudelleen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min ajan. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kiehauta kuorrutetta varten kattilassa voi, espresso & kaakaojauhe. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vatkaa seosta voimakkaasti. Levitä kuorrute tasaisesti pohjan päälle lastan avulla. Lopuksi ripottele pinnalle nonparelleja.