Grilliruokien kaverina maistuu mehevä varhaisperunoista tehty perunasalaatti, jonka voi tehdä helposti myös vegaanisena versiona. Perunasalaatissa maistuu myös kevätsipuli, rapea suolakurkku, maukkaat kaprikset sekä tuoreet yrit.

 

Vegaaninen perunasalaatti:

Tarvitset:
1 kg varhaisperunoita
3 kevätsipulia varsineen
4 kpl Villen Rapsakka -maustekurkkuja
pieni kourallinen kapriksia valutettuna
1 prk (180 g) Villen Veganeesi -vegaanista majoneesia
1 sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria
ripaus sormisuolaa

Viimeistelyyn:
tuoretta persiljaa

Valmistusohje:
Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä rauhassa ja pilko ne pienemmiksi.
Hienonna kevätsipulit. Kuutioi kurkut ja valuta kaprikset. Kumoa kulhoon perunat, kevätsipulit, kurkut sekä kaprikset. Lisää joukkoon Villen Veganeesi. Purista joukkoon sitruunan mehu. Mausta perunasalaatti kevyesti sormisuolalla sekä mustapippurirouheella. Sekoita salaatti varovasti jottei perunat muhjuunu. Viimeistele kokonaisuus tuoreella lehtipersiljalla ja tarjoile vaikkapa grilliruokien kaverina.

 

vegaaninen_perunasalaatti_resepti

 

Vegaanisen perunasalaatin juju on Villen Veganeesi eli vegaaninen majoneesi. Sitä voi käyttää normaalin majoneesin tavoin. Se on koostumukseltaan mukavan pehmoista ja täyteläistä. Veganeesi toimisi varmasti erinomaisesti myös uuniperunan täytteessä, jota aion kehitellä seuraavaksi! Kompakti purnukka on myös passelin kokoinen – liian suuret majoneesipurkit kun tuppaavat jäämään osittain käyttämättä jääkaapin perukoille. Veganeesia saat käsiisi suurimmista Prismoista ja S-marketeista, sekä osasta pääkaupunkiseudun K-kaupoista. Kaiken kaikkiaan olen superiloinen, että kauppojen hyllyille on tullut paljon uusia tuotteita vegaaneille. Sekaanina tuotteet helpottavat kummasti kokkailua illanistujaisiin ja juhliin vegaaniystäville. Erityisen iloinen olen siitä, että Deliciestin kaltaiset kotimaiset perheyritykset laittavat oman lusikkansa soppaan ja kehittelevät vegaaniset kriteerit täyttäviä tuotteita.

 

Deliciestin valikoimista löytyy kahta erilaista suolakurkkua: Villen Lupsakka ja Villen Rapsakka.  Lupsakat kurkut ovat valmistettu perinteisellä venäläisellä tyylillä maitohappoliemeen. Rapsakat kurkut ovat vegaanille sopiva vaihtoehto – ja myös oma lempparini.

 

 

Perunasalaatissa voit käyttää Villen Veganeesin tilalta myös Deliciest Smetanaa, joka toimii reseptissä erinomaisesti. Smetanaa on saatavilla myös laktoosittomana.

 

Grillaillessamme viikonloppuna pääsimme testaamaan uuden asuntomme grillipaikan, joka sijaitsee aivan meren rannassa. Uskallan veikata, että tästä tulee kaikkien aikojen grillikesä! Aurinkoista ja rentouttavaa juhannusta. Nauttikaa ja syökää hyvin.

 

Kaupallinen yhteistyö: Deliciest