Suosikkifestarini, gourmetruokaan ja erinomaisiin viineihin keskittyvä Taste of Helsinki on vihdoin täällä. Se jos mikä on varma kesän merkki. Mikä parasta, aurinko on hellinyt herkuttelijoita oikein olan takaa. Viime vuonna taisin viettää valtaosan tapahtumasta viiniteltan katoksen alla sadetta paossa, joten hyvä sää oli tapahtuman osalta tervetullutta vaihtelua. Tänäkin vuonna kymmenen huippuravintolaa tarjoilee yhteensä peräti neljäkymmentä loppuunsa hiottua maisteluannosta parhaista raaka-aineista valmistaen. Ruoan lisäksi tapahtumassa parasta on iloiset ihmiset ja rento fiilis.

Osallistuaksesi tapahtumaan tarvitset vain pääsylipun, jonka voit ostaa tapahtuman portilta tai Tiketistä. Festareilla käy maksuvälineenä markan ”poletit”, joita voit vaihtaa kätevästi alueella. (Yksi markka vastaa yhtä euroa). Tämä nopeuttaa huomattavasti asiointia ravintoloissa. Viinilasin saa vuokrata käyttöönsä heti sisääntulon jälkeen. Tämän jälkeen voit suunnata ravintoloiden sekä viinitarjoajien pisteille nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta. Annokset maksavat 5 markasta 12 markkaan (eli euroon). Kunkin ravintolan menusta löytyy ns. nimikkoannos, joka on hinnaltaan listan tyyriimmästä päästä.

Tähän postaukseen olen koonnut tämän vuoden ehdottomat suosikkiannokseni.
 

 

Heti alkuun vinkkaan teille Shelterin herkullisesta siika-annoksesta, joka piti sisällään sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa. Kyytipojaksi suosittelen ottamaan lasillisen shamppanjaa.

 

Äyriäisannoksista listan kärkeen kiilasi välittömästi Pastorin mustekala-annos:
PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA – Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä.
Mikään ei ole parempaa kuin hyvin valmistettu pehmeä, suussa sulava mustekala.

 

Passion parsakeitto fritatulla ibericopossutempuralla on todella hyvää.
Samettinen, vaahtomainen keitto ja rapea ibericopossu täydentävät toisiaan erinomaisesti.

 

Passio loisti myös gazpachosorbetillaan, joka on varsinainen hellesäiden viilentävä herkku.
Tästä lähin voin syödä kasviskeittoni vaikka aina tässä muodossa!

 


 

Liha-annoksista ensimmäinen suosikkini oli taas Pastorin keittiöstä:
BISTEK TATAKI CON SHIITAKE- Black Angus -härkää, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapeñoa, soijamajoneesia.
Jo ensimmäisen haarukallisen jälkeen aloin suremaan annoksen loppumista. Kaiken kaikkiaan todella maukas ja toimiva yhdistelmä.

 

Tocan Vitello Tonnato oli ennakkohuhujensa arvoinen annos. Pehmeä vasikanliha suorastaan suli suuhun.
Tapahtuman annokset ovat mielestäni juuri sopivan kokoisia maisteluun. Suosittelen jakamaan ne kaverin kanssa jos mahdollista, tällä tuplaat maisteltujen annosten määrän kustannustehokkaasti.

 

Ja lopuksi esittelen teille koko tapahtuman parhaan jälkkärin.
Grönin VILLI – kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukan siemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia.
Täydellinen ”puffetti”, joita olisin voinut syödä vaikka kolme! Olisipa jo sunnuntai, jotta pääsisin uudelleen festaroimaan.

 
Jälkkäreiden jälkeen hain vielä Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan kiskalta jätskiannoksen, jossa maistui karamellinen ruskitettu voi, mustikka, vanilja, sitruuna sekä hunaja. Ruskistetun voin makuinen jäätelö oli ehdoton suosikkini valikoimasta, suosittelen kokeilemaan!



 
Joko te olette käyneet herkuttelemassa Taste of Helsingissä? Mikä oli sinun suosikkiannoksesi tänä vuonna?

 

Taste of Helsinki
Kansalaistorin puisto
Avoinna  vielä la 17. 6 ja su 18.6.
Liput Tiketistä

 

Yhteistyössä: Taste of Helsinki