Rapeat raputäytteiset wontonit kypsennetään öljyssä uppopaistaen.
Nyytit nautitaan erilaisten dippikastikkeiden kera.

 

Katkarapu-wonton (n. 30 kpl)

Tarvitset:
1 pkt (30 kpl) valmiita wonton-taikina-arkkeja (etnisistä kaupoista)
200g katkarapuja
2 kevätsipulin vartta
2 kourallista kiinankaalia
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl murskattua valkosipulia
1 tl Sriracha-chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl Hoi Sin -kastiketta
1 rkl seesamiöljyä

Koristeluun:
30 ruohosipulinvartta

Paistamiseen:
1 l paistoöljyä

Tarjoiluun:
soija- ja chilidippikastikkeita

Valmistusohje:
Ota wontonien taikina-arkit sulamaan noin tuntia ennen valmistusta.

Hienonna katkaravut pieniksi. Huuhtele ja silppua kevätsipulit sekä kiinankaali. Lisää ne katkarapujen joukkoon. Lisää seokseen myös  raastettu inkivääri  ja murskattu valkosipuli. Kaada joukkoon vielä chili-, soija- ja hoisin-kastike seesamiöljyn kera. Sekoita massa tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa tovin.

Pidä wonton-arkkeja tuorekelmuun käärittynä. Ota arkkeja kelmusta sitä mukaan aina muutama kun valmistat niitä. Näin taikina ei pääse kuivumaan koppuraksi. Lusikoi kunkin taikina-arkin keskelle reilu teelusikallinen täytettä. Sivele arkin reunat kevyesti vedellä kostutetuin sormin. Nipistä kunkin taikina-arkin reunat  yhteen ja kierrä taikinanyytin päätä hienovaraisesti pienelle kierteelle kevyesti painaen.

Koristelu:
Kiehauta  suurehkossa kattilassa vettä. Käytä ruohosipuleita kuumassa vedessä minuutin parin ajan. Nosta varret viilentymään hetkeksi astiaan jossa on kylmää vettä. Nosta ruohosipulit vielä talouspaperin päälle kuivumaan hetkeksi. Solmi kunkin wontonin reuna kiinni ruohosipulilla ja leikkaa ylimääräiset ”viikset” pois. Nyytit pysyvät hyvin kiinni myös ilman ruohosipulia, joten voit hyvin jättää tämän vaiheen väliin näin halutessasi.

Paistaminen:
Kaada öljy kattilaan ja kuumenna se riittävän kuumaksi (n. 190 astetta). Paista muutama wonton kerrallaan, kunnes taikinakuori on rapea ja kauniin kullanruskea. Nostele nyytit öljystä reikäkauhaa apuna käyttäen talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Anna paperin imeä liika öljy. Asettele nyytit tarjoiluastialle.

Tarjoilu:
Tarjoile wontonit  erilaisten soija -ja chilidippien kera.