Kävimme Hannan kanssa syömässä yhdessä tämän hetkisistä suosikkiravintoloistani – Tocassa.
Italialais-suomalaisia makuja ravintolassa tarjoilevat kunnianhimoiset ja maailman symppiksimmät Elina Valoranta sekä Gennaro Oliviero. Ravintolaan pelmahtaessa tuntuu, kuin astuisi heidän olohuoneeseensa, tunnelma on välitön ja aito.


Aloitimme illallisen aperitiivilla, jossa maistui raikas veriappelsiini, lime, rommi ja vermutti.

 

Keittiön tervehdys sovitti yhteen jänniä makuja: kirjolohimoussea curryisella piccalilli-kastikkeella.
Kombo kuulosti korviini alkuun erikoiselta, mutta se toimi täydellisesti! Taas yksi esimerkki Tocan kekseliäistä, mutta sitäkin toimivimmista yhdistelmistä.


 

Alkuruoaksi söimme samettisen pehmeää kukkakaalikeittoa, joka tarjoiltiin mangoldin, mallasleivän sekä appelsiinigeelin kera.
Keitto meni heittämällä Hannan suosikkiannokseksi illan aikana tarjotuista herkuista.

 

Minä puolestani rakastuin mustekala-annokseen, jossa maistui paprika-chilihillo, pavut, pancetta sekä savustettu selleri.
En ole missään maistanut näin hyvin valmistettua mustekalaa – sen suutuntuma ja kypsyys oli täydellisen pehmeä.

 

Väliruoaksi Elina kiikutti eteemme maukasta sienirisottoa vuohenjuustolla.

 

Ruokien parina nautiskelimme Villa de Puppi Sauvignon Blancia. Viiniin valikoidut rypäleet ovat poimittu eri vuodenaikoina, ja näin osa rypäleistä tuo viiniin enemmän hapokkuutta ja toinen erä enemmän sokeria. Todella mielenkiintoinen uusi tuttavuus!


 

Jaoimme Hannan kanssa pääruoat, jotta pääsimme maistelemaan mahdollisimman montaa annosta.
Lautasiltamme löytyi karitsaa porkkanan ja rakuunaöljyn kera sekä lohta punajuuri creme-bruleen kaverina.
Tuo punajuuri creme-brulee oli taas ihana oivallus!

 

 

Jälkkäriksi suklaista stout-kakkua, banaania, vadelmaa ja cappucino-jätskiä.

Kannattaa laittaa korvan taakse, että Toca on tänäkin vuonna Taste of Helsingissä! Siellä jos missä kannattaa pistäytyä maistamassa Tocan taidonnäytteitä keskellä kauneinta kesäistä Helsinkiä. Minut löytää mitä ilmeisimmin heidän tiskiltään mustekala-annoksia ahmien.

Minun ja Hannan tämänkertainen herkutteluhetki Tocassa liittyi uuteen EatFinland-kirjaan, jota näyttämällä saa siinä mukana olevista ravintoloista toisen pääruoan maksutta! Kirjan taustalla on Taste of Helsingin isähahmo Barry McNamara.

Hannan version samaisesta illasta voit lukaista tästä.
Aikaisemman kokemukseni Tocasta löydät täältä
.

Illallisen tarjosi: Toca