Herkullinen ja edullinen reikäleipäpizza valmistuu vartissa ja maistuu myös perheen pienemmille.
Täytteenä reikäleipäpizzassa on tonnikalaa, ananasta ja juustoa. Pizza viimeistellään mustapippurirouheella ja tuoreella timjamilla.
Reikäleipäpizza (1 kpl)
Tarvitset:
1 puolikas ruisreikäleipä
1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 tlk ananasrenkaita omassa mehussa
150g emmental-mozzarella juustoraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Irrota reikäleivän puolikkaat toisistaan. Aseta toinen puolikas leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Valuta tonnikala ylimääräisestä öljystä, ja levitä se tasaisesti leivälle. Asettele päälle vielä ananasrenkaat ja kuorruta juustoraastella. Ripottele pinnalle mustapippuria. Anna lämmetä uunissa n. 10 minuutin ajan tai kunnes juusto on paahtunut kauniin kullanruskeaksi. Viimeistele reikäleipäpizza tuoreella timjamilla.
Reikäleipäpizzan täytteeksi käy hyvin myös vaikkapa jauheliha, kinkku tai salami.
Kiitos inspiraatiosta Perinneruokaa prkl.
Tuli ihan retro olo 🙂
Kiitos kun palautit mieleen tämän helpon ja herkullisen iltapalan!
Tää on klassikko! <3
-Heidi
Mun rupes tekee mieli tälläistä pizzaa. En tajua, kauhea himo.
Haha, siihen auttaa vain ”pizzan” tekeminen ja sillä herkuttelu!
-Heidi