Höyryävän kuuma kikhernecurry on talvista kasvisruokaa parhaimmillaan.
Kikhernecurry (4:lle)
Tarvitset:
iso loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
puolikas tuore chili
2 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
300g valutettuja kikherneitä
3 rkl mantelijauhoja
3 rkl curry-tahnaa
1 prk (a 400g) kookosmaitoa
n. 2 dl vettä
sormisuolaa
sokeria
1 limen mehu
Viimeistelyyn:
kourallinen tuoretta korianteria
Valmistusohje:
Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Pilko myös chili. Kuullota aineksia pannulla kuumassa öljyssä tovi. Lisää joukkoon pilkottu porkkana, kukkakaali sekä valutetut kikherneet. Anna hautua muutaman minuutin ja ripottele joukkoon mantelijauhot. Lisää myös currytahna ja kookosmaito. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon hieman vettä kastikkeen notkistamiseksi. Mausta curry suolalla ja hyppysellisellä sokeria. Anna hautua hiljalleen n. 20 minuutin ajan. Lisää joukkoon limetin mehu ja tarkasta maku. Tarjoile kikhernecurry riisin ja jogurttiraidan kera.
Jogurttiraita (4:lle)
Tarvitset:
2 dl kreikkalaista jogurttia
kourallinen tuoretta minttua
kourallinen tuoretta korianteria
5 cm pala kurkkua
Valmistusohje:
Hienonna yrtit ja raasta kurkku. Sekoita ainekset jogurttiin ja anna tekeytyä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.