Täytetyt uunibataatit (4:lle)
Tarvitset:
4 suurehkoa bataattia
Täyte:
4 dl kuskusia
4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
hyppysellinen sahramia
hyppysellinen mustapippuria
100g rouhittua mantelia
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta minttua
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
1 paprika
1 tomaatti
10 cm pala kurkkua
2 avokadoa
200g fetajuustoa
1 lime
Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kääri bataatit tiukasti folioon, ja anna niiden kypsyä uunin keskitasolla uuninpellillä noin tunnin ajan.
Valmista sillä aikaa uunibataattien täyte. Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon kuskus. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä viiden minuutin ajan. Lorauta joukkoon öljy, ja mausta suolalla, pippurilla sekä sahramilla. Lisää joukkoon vielä mantelirouhe ja sekoita. Kuori ja hienonna sipulit sekä yrtit. Pieni myös paprika, tomaatti, kurkku, kuorittu avokado ja fetajuusto. Sekoita ainekset kuskusin kanssa. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Ota bataatit foliokääreestä ja tee niihin viilto pitkittäin. Lusikoi bataattien väliin täytettä. Viimeistele annos puristamalla päälle limemehua sekä koristele tuorein yrtein.
Voit halutessasi tarjota uunibataattien kanssa esimerkiksi valkosipulilla, mintulla ja kurkulla maustettua jogurttikastiketta.
Uunibataatit on just nyt ihan parasta! Itsekin kokkailin loppiaisena näitä, mutta resepti tulossa vasta ensi viikolla 🙂 Täytyy kyllä testata tällaista minttu-kuskusversiotakin pian, kuulostaa hyvältä!
Täytetyt bataatit on myös meillä to-make-listalla! 🙂 Ihanan näköistä tuo täyte!
Elina, en tajua miten en aikaisemmin ollut älynnyt tehdä uunibataatteja – mielettömän hyviä. Odotan innolla sinun vegaaniversiota!
-Heidi
Kiitos Tiina! <3
-Heidi