Uunissa paahdetut ruusukaalit maistuvat varsaparsakaalin, rapean pekonin ja hapokkaan granaattiomenan kera.

paahdetut_ruusukaalit_uunissa_pekonin_kera

 

Uunissa paahdetut ruusukaalit ja varsiparsakaalit pekonilla (4:lle)

Tarvitset:
300g ruusukaaleja
300g varsaparskaalia
iso loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
170g pekonia
1 granaattiomena

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Huuhtele ruusukaalit ja varsiparsakaalit. Halkaise ruusukaalit ja asettele ne leivinpaperille päällystetylle uuninpellille varsiparsakaalien kanssa. Lorauta joukkoon oliiviöljyä, suolaa sekä mustapippuria. Paahda uunissa n. 20 minuutin ajan, tai kunnes kaalit ovat ottaneet itseensä kauniin ruskean värin. Paahda kuutioitu pekoni pannulla, ja lisää se kaalien joukkoon. Viimeistele annos granaattiomenan siemenillä.

 

Talven maistuvin lisäke on raikas ja lämmittää mukavasti kylmilläkin säillä.

ruusukaali_pekoni_uunissa_