Tarjosin taannoisissa illanistujaisissa aasialaista nuudelisalaattia, josta tuli välittömästi uusi lempparini. Olen tehnyt sitä nyt viikon aikana parisen kertaa. Mikäli haluat salaattiin lihaa, sopii pannulla paistettu kananjauheliha joukkoon erinomaisesti – testattu on!
Muuntelin Hannan reseptiä hieman – ja alla ohje yhden hengen salaattiin. Juhlia varten viisinkertaistin salaatin reilulle kymmenelle hengelle.
 
Aasialaisen nuudelisalaatin paras osa on  täydellinen raikas & maukas kastike!
aasialainen_nuudelisalaatti_

 

Aasialainen nuudelisalaatti (1:lle)

Tarvitset:
70g riisinuudelia
iso kourallinen lehtivihreitä  (pinaattia, lehtikaalia ja mangoldia)

Kastike:
1 rkl soijaa
1 rkl sesam-öljyä
1 tl hunajaa
1 tl riisiviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
pieni valkosipulinkynsi raastettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kevätsipuli hienonnettuna
puolikas chili pilkottuna

Salaatin pinnalle:
cashew-pähkinöitä
seesaminsiemeniä
kookoshiutaleita
tuoretta korianteria
puolikas chili pilkottuna

Valmistusohje:

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä nuudelit siivilässä kylmän veden alla. Suikaloi lehtivihreät. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna tekeytyä hetki. Paahda pähkinät, siemenet ja kookoshiutaleet kuivalla pannulla. Sekoita kastike ja lehtivihreät nuudelien joukkoon. Viimeistele salaatti tuoreella korianterilla, chilillä, siemenillä ja kookoshiutaleilla.