Tuorehernekeitto hurmaa pirteällä maulla sekä värillään.
Tuorehernekeitto (2 annosta)
Tarvitset:
2 salottisipulia
450g pakaste -tai tuoreherneitä
5 dl kasvislientä
pieni rosmariinin oksa
1 sitruunan mehu
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippuria
Keiton viimeistelyyn:
ranskankermaa
vastajauhettua mustapippuria
tuoretta basilikaa
Valmistusohje:
Lisää kattilaan kuoritut ja pilkotut sipulit, herneet sekä kasvisliemi rosmariinin oksan kera. Keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi sauva- tai tehosekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon sitruunan mehu, suola ja pippuri. Sekoita kertaalleen ja tarkista maku. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä ranskankerman kera. Koristele annos mustapippurirouheella sekä tuoreella basilikalla.
19 huhtikuun, 2016
Jätä kommentti