Tuorehernekeitto hurmaa pirteällä maulla sekä värillään.

 

Tuorehernekeitto (2 annosta)

Tarvitset:
2 salottisipulia
450g pakaste -tai tuoreherneitä
5 dl kasvislientä
pieni rosmariinin oksa
1 sitruunan mehu
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippuria

Keiton viimeistelyyn:
ranskankermaa
vastajauhettua mustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmistusohje:
Lisää kattilaan kuoritut ja pilkotut sipulit, herneet sekä kasvisliemi rosmariinin oksan kera. Keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi sauva- tai tehosekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon sitruunan mehu, suola ja pippuri.  Sekoita kertaalleen ja tarkista maku. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä ranskankerman kera. Koristele annos mustapippurirouheella sekä tuoreella basilikalla.