Sticky rice eli ”tahmariisi” on suosittu jälkiruoka mm. Thaimaassa. Se tarjoillaan usein makean ja herkullisen mangon kera.
Sticky rice & mango (4:lle)
Tarvitset:
2 dl puuroriisiä
1,5 dl vettä
2 prk (yhteensä 8 dl) kookosmaitoa
0,75 dl sokeria
0,5 tl sormisuolaa
Tarvitset myös:
2 mangoa
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje:
Huuhtele puuroriisiä kattilassa tai siivilässä kunnes riiseistä valuva vesi on kirkasta. Lisää kattilaan riisit ja vesi. Kiehauta kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää kattilaan kookosmaito, sokeri ja sormisuola. Hauduta puuroa noin 40 minuutin ajan alhaisella lämmöllä silloin tällöin sekoitellen. Anna puuron jäähtyä.
Kuori ja pilko mangot kuutioiksi. Kokoa annos lusikoimalla riisiä tarjoilukulhoihin, lisää mango sekä ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Nam, tämä on niin ihanaa! Melkeinpä samalla ohjeella keittelin tätä myös itse viikonloppuna 🙂
Joo, tosi hyvää. Tosin mietin, että tämä olisi varmasti yhtä hyvää ilman sokeria, tai reippaasti vähemmälläkin sokerimäärällä – mangosta kun tulee sen verran tuota makeutta.
-Heidi