Sushikulho on täydellinen ruoka sinulle, joka et jaksa rullailla susheja. Ja mikä parasta, täytettä annokseen saa laittaa niin paljon kuin haluaa!
Sushikulho (2 annosta)
Tarvitset:
200g sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
150g lohta
kourallinen kuorittuja katkarapuja
1 avokado
2 vartta kevätsipulia
10 cm pala kurkkua
Tarvitset myös:
sushi-soijaa
wasabia
majoneesia
gari-inkivääriä
seesaminsiemeniä
merilevähiutaleita
Valmistusohje:
Aloita keittämällä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista lohesta nahka, ja viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi. Kypsennä lohisiivuja toiselta puolelta kevyesti liekittimellä. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori myös kurkku ja siivuta se ohuen ohuiksi siivuiksi. Lopuksi pilko kevätsipulit varsineen pieneksi.
Annoksen kokoaminen:
Nostele jäähtynyt riisi kulhojen pohjalle. Kasaa riisin päälle lohisiivut, katkaravut, avokadoa, kurkkua ja kevätsipulia. Viimeistele annos pienellä määrällä majoneesia, wasabia, inkivääriä, seesaminsiemeniä sekä merilevähiutaleita. Tarjoile annos sushi-soijan kera.
Onhan se nätti, mut miten toi syödään?
Ihana <3
Puikoilla rohkeasti ääntä kohden. Tai haarukalla.
Eikös <3
Oih, onpas nerokasta!!!! Tämä ehdottomasti tekolistalle. Kiitos!
Ootko käynyt Mashirossa Vallilassa? Siellä on tosi ihania "sushikulhoja" (niillä on siellä kyllä joku toinen nimi, en vain muista mikä).
Miksen muista tällaista sillä hetkellä, kun mieli tekisi sushia, mutta en jaksa alkaa värkkäämään niitä??? On aivan ihanan näköistä!
Eikös, ja niin helppoa!
-Heidi
En ole, ooh! Kuullostaa tosi hyvältä, pitää käydä!
-Heidi
Jeps, tämä valmistuu verrattaen nopeasti!
-Heidi
Ah, mäkin oon ihan hurahtanut sushikulhoihin: parhautta! Ja just kuten sanoit, täytteitä saa laittaa just niin paljon kun haluaa. Raikasta, mutta silti ruokaisaa 🙂
Ihanaa kevättä!