Pääsiäisen rohkeimmassa pashassa maistuu sitruunan lisäksi suolaisenmakea lakritsa.
lakritsi_pasha_resepti

 

Lakritsipasha (n. 12 hengelle)

Tarvitset:
2,5 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
200g voita
400g maitorahkaa
1 dl mantelirouhetta
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
2 dl kuohukermaa

Tarvitset myös:
pashamuotin
ohuen harsokankaan

Koristeluun:
Lakritsisiirappia
Lakritsikaramelleja

Valmistusohje:

Huomioi valmistuksessa pashan vuorokauden tekeytymisaika.
Vatkaa puolet sokerista kananmunan keltuaisten kanssa vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa loput sokerista voin kanssa. Sekoita vaahdot keskenään. Lisää joukkoon maitorahka, mantelirouhe, mehut sekä kevyesti vaahdotettu kerma. Kaada massa kostutetulla harsolla vuorattuun pashamuottiin. Valuta pashaa vuorokauden ajan jääkaapissa. Kumoa pasha varovasti tarjoiluastialle ja koristele lakritsisiirapin sekä lakritsikaramellien kera. 
 
 
Pashamassa valmistuu nopeasti, ja se on helppo tehdä jääkaappiin valmiiksi päivää ennen tarjoilua.
lakritsipasha_resepti_2
 

 

Hyvää pääsiäistä!

#goottipasha