Pääsiäisen rohkeimmassa pashassa maistuu sitruunan lisäksi suolaisenmakea lakritsa.
Lakritsipasha (n. 12 hengelle)
Tarvitset:
2,5 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
200g voita
400g maitorahkaa
1 dl mantelirouhetta
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
2 dl kuohukermaa
Tarvitset myös:
pashamuotin
ohuen harsokankaan
Koristeluun:
Lakritsisiirappia
Lakritsikaramelleja
Valmistusohje:
Huomioi valmistuksessa pashan vuorokauden tekeytymisaika.
Vatkaa puolet sokerista kananmunan keltuaisten kanssa vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa loput sokerista voin kanssa. Sekoita vaahdot keskenään. Lisää joukkoon maitorahka, mantelirouhe, mehut sekä kevyesti vaahdotettu kerma. Kaada massa kostutetulla harsolla vuorattuun pashamuottiin. Valuta pashaa vuorokauden ajan jääkaapissa. Kumoa pasha varovasti tarjoiluastialle ja koristele lakritsisiirapin sekä lakritsikaramellien kera.
Pashamassa valmistuu nopeasti, ja se on helppo tehdä jääkaappiin valmiiksi päivää ennen tarjoilua.
Hyvää pääsiäistä!
#goottipasha
18 maaliskuun, 2016
Jätä kommentti