Siikakeitto valkoviinillä (4-6:lle)
Tarvitset:
2 kg siikaa
vettä
10 keskikokoista perunaa
3 rkl voita
2 sipulia
1 nippu kevätsipulia
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
ruukku tuoretta tilliä
Valmistusohje:
Fileoi ja suomusta siiat. Paloittele siiat muutamaan osaan (heitä päät pois). Asettele siikapalat kattilaan ja lisää perään vettä sen verran, että siiat peittyvät. Keitä kaloja noin reilun viiden minuutin ajan, kunnes näet lihan kypsyneen. Siivilöi liemi talteen kattilaan ja keitä kuoritut ja lohkotut perunat kypsiksi liemessä. Perunoiden keittyessä poista siikapaloista ruodot, nahat ja pyrstöt. Nosta siikafileet sivuun odottamaan hetkeksi.
Ah, ihana ohje! Teenkin loppuviikosta kalakeittoa 🙂
Kalakeitto on <3 Ja jostain syystä sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Tuo valkoviini-kerma-yhdistelmä on kyllä pomminvarma ;D Vaikkei ehkä se kevyin versio 😉
-Heidi