Lapsuuden muistoista tuttu levylihapiirakka on taas trendiruokaa. Alla äitini resepti tälle retroherkulle.
levylihapiirakka-7-1

Levylihapiirakka (pellillinen)

Tarvitset:
500g lehtitaikinaa
125 g riisiä
2 isoa sipulia
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
1 kg jauhelihaa
sipulikeitto-ainespussi
hyppysellinen sormisuolaa
hyppysellinen mustapippurirouhetta
150g juustoraastetta

Valmistusohje:
Anna lehtitaikinan sulaa huoneenlämmössä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli lehtitaikinalevyt jauhotetulla alustalla ohuiksi, pellin kokoisiksi. Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kuumalla pannulla, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi ja pehmeiksi. Lisää joukkoon jauheliha, ja ruskista se.  Kaada pannulle jauhelihan kaveriksi sipulikeittoainekset, hyppysellinen sormisuolaa sekä mustapippurirouhetta. Sekoita seos kertaalleen. Kaada keitetty riisi, jauheliha sekä juustoraaste kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi, ja tarkista sen maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Aseta toinen lehtitaikinalevy uuninpellille leivinpaperin päälle. Lusikoi jauheliha-riisitäyte taikinalle tasaisesti. Aseta toinen lehtitaikinalevy piiraan päälle kanneksi, ja painele reunat huolellisesti sormin kiinni. Pistele haarukalla kanteen muutamia reikiä kupruilun estämiseksi paiston aikana. Paista levylihapiirakkaa uunissa n. 30-40 minuutin ajan.