Sain inspiraation tähän herkkään prinsessojen herkkuun selatessani tuttuun tapaan Hannan blogia. Alkuperäinen resepti on kuitenkin kauniista Vanelja -blogista tutun Virpi Mikkosen kirjasta nimeltä Kiitos hyvää. Tuoreiden mustikoiden lisäksi lisäsin suklaseen kuivattujen ruusunnuppujen lehtiä.
Tuoremustikka-ruusuraakasuklaa (1 levy)
Tarvitset:
1 dl kaakaovoita raastettuna
5 rkl kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
4 rkl riisinlesejauhetta
ripaus sormisuolaa
2 dl pensasmustikoita
hyppysellinen kuivattuja ruusunnuppujen lehtiä
Valmistusohje:
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Lisää joukkoon kaakaojauhe, hunaja, riisinlesejauhe ja sormisuola. Tarkista seoksen maku. Kaada massa esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12cm x 20cm). Ripottele suklaan pinnalle pensasmustikat sekä ruusunlehdet. Anna suklaan jähmettyä pakastimessa reilun vartin ennen tarjoilua.
Suloiset kuivatut ruusunnuput ovat ostettu teekaupasta, josta saa monenlaisia ruusulaatuja kuivattuna.
Ei luoja miten on hyvän näköstä! 😀 Mun suklaa on aina liian paksua (siis se kerros) ja marjat sun muut uppoaa vaan sinne sekaan eikä siitä tuu koskaan tälleen kauniin näköstä..
Sun pitää tehdä kaksi levyä ensi kerralla 😉
-Heidi
MOI!
Voiko ton riisinlesejauheen korvata jollakin? Mulla olis kaikki muut ainekset kaapissa, mutta ei tota riisinlesejauhetta…