Lakritsi-suklaavanukas (2 annosta)

 

Chiansiemenvanukas
5 rkl chia-siemeniä
2 dl mantelimaitoa
1 vaniljatanko

Lakritsi-suklaakerros
0,5 dl manteleita
2 kuivattua viikunaa
1 kypsä banaani
4 dl mantelimaitoa
3 tl lakritsinjuurijauhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta

Vanukaskerrosten väliin & koristeeksi vanukkaiden pinnalle
1 banaani

Chiansiemenvanukkaan valmistus:

Sekoita chiansiemenet mantelimaitoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet varovasti tangosta veistä apuna käyttäen. Lisää vaniljansiemenet seokseen. Sekoita massa tasaiseksi ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

Lakritsi-suklaakerroksen valmistus:

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Tarkasta maku, voit halutessasi lisätä esimerkiksi lakritsinjuuri- tai raakakaakaojauhetta.

Annoksen kokoaminen:
Lusikoi lasin pohjalle chiansiemen vanukasta, lado sen päälle ohueksi leikattuja banaaniviipaleita. Kaada banaaniviipaleiden päälle reilusti lakritsi-suklaaseosta ja viimeistele annos koristelemalla se esimerkiksi baananiviipalein tai mantelein.

Resepti mukailtu Vaneljan alkuperäistä reseptiä apuna käyttäen.