Lakritsi-suklaavanukas (2 annosta)
Chiansiemenvanukas
5 rkl chia-siemeniä
2 dl mantelimaitoa
1 vaniljatanko
Lakritsi-suklaakerros
0,5 dl manteleita
2 kuivattua viikunaa
1 kypsä banaani
4 dl mantelimaitoa
3 tl lakritsinjuurijauhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta
Vanukaskerrosten väliin & koristeeksi vanukkaiden pinnalle
1 banaani
Chiansiemenvanukkaan valmistus:
Sekoita chiansiemenet mantelimaitoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet varovasti tangosta veistä apuna käyttäen. Lisää vaniljansiemenet seokseen. Sekoita massa tasaiseksi ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
Lakritsi-suklaakerroksen valmistus:
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Tarkasta maku, voit halutessasi lisätä esimerkiksi lakritsinjuuri- tai raakakaakaojauhetta.
Annoksen kokoaminen:
Lusikoi lasin pohjalle chiansiemen vanukasta, lado sen päälle ohueksi leikattuja banaaniviipaleita. Kaada banaaniviipaleiden päälle reilusti lakritsi-suklaaseosta ja viimeistele annos koristelemalla se esimerkiksi baananiviipalein tai mantelein.
Resepti mukailtu Vaneljan alkuperäistä reseptiä apuna käyttäen.
Nam mikä herkku! Kuvaus hajamielisestä perfektionististä nauratti, sopii nimittäin tännekin 🙂
Se on kyllä jännä, kun joidenkin asioiden kanssa on aivan supertarkka, ja osan kanssa sitten vähän sinnepäin… 😉
-Heidi
Aivan taivaallisen näköistä!! Tätä aion niiiin kokeilla 🙂 Ihanaa, kerrankin lakritsinjuurijauheelle tulee käyttöä!
Kyllä, itselläni pyöri myös keittiössä purkki jauhetta, ja nyt sain viimein sille käyttöä. Joulun alla tein myös lakritsihillottuja luumuja, jotka olivat aivan törkeän hyviä.
-Heidi