Valkosuklaamousse päärynäkompotilla (n. 6-8 annosta)

 

Valkosuklaamousse:
300g valkosuklaata
2,5 dl maustamatonta maitorahkaa
1,25 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
1,5 rkl lemon curdya
hyppysellinen vaniljasokeria

Päärynäkompotti:
200g päärynöitä
50g sokeria
1 dl päärynäsiideriä
maizena-suurustusjauhoja

Tarvitset myös:
Makeita tartalettipohjia

Koristeluun:
Tummaa balsamicosiirappia

Valkosuklaamoussen valmistus:

Sulata suklaa kattilassa vesihauteessa. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla sekä lemon curdylla. Kaada joukkoon maustamaton maitorahka. Lisää sulatettu valkosuklaa ohuena nauhana vaniljavaahdon ja rahkan sekaan. Sekoita seos tasaiseksi. Anna moussen tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Päärynäkompotin valmistus:

Leikkaa päärynät tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna siideri kiehuvaksi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Suurusta seos maizena-jauhoilla ja lisää joukkoon päärynät. Kiehauta seos vielä kerran ja anna jäähtyä.


Annoksen kokoaminen:

Lusikoi tartaletin päälle päärynäkompottia sekä valkosuklaamoussea. Koristele annos tummalla balsamicosiirapilla.