Jo nyt on kumma – tuoretta ruusukaalia saa puoli kiloa parhaassa tapauksessa alle eurolla. Ja pakastettuna sama tavara maksaa nelinkertaisesti. Siinäpä hyvä syy herkutella lämpimällä ruusukaalisalaatilla!
Ronskin ruusukaali-pekonisalaatin maustavat valkosipulikrutongit
Ruusukaali-pekonisalaatti (2:lle)
400g tuoretta ruusukaalia
1 avokado
1 pkt pekonia
4 palaa kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Kuori ruusukaalien pinnalta mahdolliset huonokuntoiset lehdet pois. Halkaise ruusukaalit kahtia ja keitä niitä kiehuvassa suolatussa vedessä noin 5-10 minuutin ajan.
Kuori ja pilko avokado.
Kaada pannulle oliiviöljyä ja anna sen kuumeta. Lisää joukkoon kuorittu ja silputtu valkosipulinkynai. Heitä sekaan kuutioitu kuivahtanut leipä ja anna sen ruskistua kuumassa öljyssä.
Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla tai uunissa. Olen viime aikoina paahtanut pekonit kypsäksi uunissa – säästyypähän suuremmilta rasvaroiskeilta ja käryltä. Pekonit valmistuvat 200 asteisessa uunissa tasaisesti leivipaperin päälle levitettyinä n. 10-15 minuutissa.
Kasaa lautaselle ruusukaalit, avokado, valkosipulikrutongit sekä murustele joukkoon pekoni. Mausta salaatti vastarouhitulla mustapippurilla sekä sormisuolalla.
Ooh, mistä saa ruusukaalia noin halvalla? Mä söisin ruusukaaleja vaikka joka päivä, mutta en raaski ostaa sitä pikkuriikkistä rasiaa, joka maksaa melkein 4€.
Elina, usko tai älä – Stockmannin herkusta!
-Heidi