Rocky road brownies (pellillinen)
Brownie-pohja:
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita tai leivontamargariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl maito
2 kananmunaa
Kuorrute:
2 levyä (tai 260g) maitosuklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 levy (tai 130g) tummaa suklaata
1 levy (tai 130g) valkoista suklaata
1 pss pieniä vaahtokarkkeja
1 pss pähkinäsekoitusta
Pohjan valmistus:
Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään (sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri & sooda). Kiehauta kattilassa keskenään leivontamargariini, kaakaojauhe, vesi ja suola. Yhdistä kuiva-aineseos kaakaoseoksen kanssa. Lisää joukkoon 1 dl maitoa ja sekoita. Kun massa on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita uudelleen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min ajan. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen lisäämistä.
Kuorrutteen valmistus:
Pilko maitosuklaalevyt paloiksi kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa kuitenkaan lämmetä kiehumispisteeseen, vaan sen olisi hyvä olla selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada sekaan sulatettu suklaa. Sekoita seos tasaiseksi vispilää apuna käyttäen. Tarpeen vaatiessa voit siirtää kattilan vielä toviksi lämpimälle liedelle seosta sekoitellen, kunnes se on täysin sileää. Jäähdyttele massaa vielä kattilassa hetken aikaa, kunnes se hieman paksuuntuu. Lopuksi kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
Ripottele suklaakuorrutteen päälle vaahtokarkit sekä kevyesti rouhitut pähkinät. Sulata tumma ja valkoinen suklaa vesihauteessa ja pursota ne täytteiden päälle pursotinpussia apua käyttäen. Anna kuorrutteen jäähtyä ennen annospaloihin leikkaamista.
On sulla onnekas poikaystävä! 😉 Näyttää erittäin makoisalta, ens kerralla kun meinaan mokkiksia tehdä, voisikin kokeilla näitä.
Hihi 😉 Joo, nää oli superhyviä – eikä edes mitenkään aklömakeita vaikka suklaassa ei ole säästelty!
-Heidi
Rocky road on kyllä yksi jälkiruokien kuninkaista, syntisen hyvää! 🙂
Ihan pakko kokeilla omilla synttäreilläni toukokuussa. Tätä vois myös tehdä tuliaisiksi esim. tupareihin tms. NAMS!
*kuola*
Rocky Road ei aiemmin ole yhtään puhutellut, mutta nämä kuvat – olen pulassa 😉
Heh, itseänikin viehätti enemmän reseptinä tämä "brownies"-versio, kuin se "pohjaton" suklaa/vaahtokarkki/pähkinä-versio.
-Heidi
Kerro sitten miten onnistui 😉
-Heidi
Kokeilin reseptiä ensimmäistä kertaa, ja varmasti tulee tehtyä toistekin!
-Heidi
Nam! Tällästä täytyykin testata joku päivä!;)
http://tummatukkainentytto.blogspot.fi/
Heips Ella, kiitoksia kommentistasi. Kerrohan sitten mitä tykkäsit! 🙂
-Heidi
Onpa herkullisen näköinen! Nam!
Tästä tuli helposti gluteenitonkin versio kun vaihtoi vaan jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen samalla mittakaavalla. Herkkua!
Jes, onpa ihana kuulla – huippujuttu!