Lasagnette on helpompi versio perinteisestä lasagnesta, jossa ei tarvitse latoa pasta- ja jauhelihakerroksia vuoron perään. Lasagnetessa sekoitetaan kaikki ainekset keskenään vuoassa. Mielestäni tämä Knorrin lasagnettepaketti on erittäin hyvä ratkaisu hieman nopeuttamaan kyseisen ruoan valmistusta. Ja tuo kastike on todella hyvin maustettu. Maultaan tämä lasagnette kuitenkin eroaa paljonkin perinteisestä lasagnesta, sillä kastike on hieman erilainen, eikä juustokastiketta käytetä. Lasagneten voi tehdä pelkästä jauhelihasta, mutta itse yleensä aina lisään siihen sipulia, purjoa sekä parikaa tuomaan makua sekä keveyttä.
Lasagnette (6:lle)
1 Knorr Lasagnette paketti
1 sipuli
400g jauhelihaa
1 paprika
1 purjo
2 rkl oliiviöljyä
3 dl maitoa
6 dl vettä
kourallinen juustoraastetta pinnalle
Kuullota sipuli, purjo ja paprika öljyssä. Ruskista jauheliha myös erikseen pannulla. Kaada vuokaan kuullotetut kasvikset, jauheliha sekä Lasagnette-paketin pastapalat. Kaada kastikeseos 3dl maitoa sekä 6 dl vettä. Sekoita ja kaada vuokaan tasaisesti. Halutessasi voit ripotella lasagneten päälle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 35 min.
Olen tehnyt tästä useasti kasvisversion, jossa korvaan jauhelihan runsaalla määrällä esim. sipulia, purjoa, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia jne. Jauhelihan voi myös toki korvata esim. purkilla tonnikalaa. Mausteita ei itse tarvitse lisätä, sillä tuo kastike tuo todella hyvän maun ruokaan.
Satuin törmäämään blogitekstiisi, kun etsin netistä tietoa tuossa illalla käyttämästäni Knorrin Lasagnette-paketista ja sen raaka-aineista. Mainitset yllä, että teet "kasvisversiona" lasagnettea. Ihan kiva, mutta itse vaan kasvissyöjänä järkytyin paketinkylkeä tarkemmin lukiessani. Nimittäin yksi raaka-aineista on PEKONIRASVA!!! Eli tämä tuote ei todellakaan sovellu kasvissyöjälle, ja oli muuten laitimmainen kerta kun sitä ostan – en syö teurasjätettä, kun muutenkaan en mitään, siis mitään, lihaa syö! Hyi helevetti >:-(