Sain eilen ison kuorman ihania talviomppuja ja tein niistä omenakaurapaistoksen. En tiennyt aikaisemmin, että talviomenat säilyvät niin hyvin, kun ne on varovasti kerätty kuhmuitta sekä kääritty paperiin yksitellen.

Omenakaurapaistos (6:lle)
1 kg happamia omenoita
2 tl kanelia
100g voita rai juoksevaa margariinivalmistetta
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
Kuori ja lohko omenat. Asettele omenat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle kaneli. Sulata rasva kattilassa, lisää kattilaan sokeri sekä kaurahiutaleet. Kaada seos omenoiden päälle tasaisesti. Paista uunissa 200 asteessa n .20-30min.
Lopuista omenoista ajattelin tehdä hilloa. Niitä on vieläkin niin reilusti jäljellä.
19 lokakuun, 2010
Jätä kommentti