Aasialaishenkinen kurkkusalaatti valmistuu nopeasti, ja paranee marinoituessaan jääkaapissa tovin. Kurkkusalaatin maustaa paahdettu seesamiöljy, suola, chilihiutaleet, limettimehu, valkosipuli sekä seesaminsiemenet. Tämä raikas salaatti toimii erinomaisesti lisukkeena esimerkiksi teriyakilohen, bbq-nyhtöpossun tai nuudeliannoksen kaverina.

Aasialainen seesami-kurkkusalaatti (lisuke 4:lle)

Tarvitset:
2 kurkkua
0,5 dl paahdettua seesamiöljyä
1 limetin mehu
1/2 tl suolaa
1/4 tl  chilihiutaleita
1/2 valkosipulinkynsi
1 tl Japanese Wasabi & Sesame -mausteseosta (Santa Maria) tai paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje:
Huuhtele ja leikkaa kurkku kahteen osaan. Suikaloi kurkut ohuiksi siivuiksi höylää tai mandoliinia apuna käyttäen. Sekoita seesamiöljy, limettimehu, suola, chilihiutaleet, hienonnettu valkosipulinkynsi sekä mausteseos keskenään. Kaada kastike kurkuille huolellisesti sekoittaen. Laita salaatti marinoitumaan toviksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!