Kaupallinen yhteistyö: Kimbino


Pinaattivohvelit maistuvat aivan yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta kuin perinteiset pinaattiletut – ja ovat erityisesti perheen pienempien herkuttelijoiden mieleen.
Paistoin vohvelit trendikkäästi kuplavohveliraudalla ja niiden lisäkkeenä maistuu puolukkahillo tai nyt sesongissa olevat ihanan kirpakat tuoreet puolukat. Hyvää ja edullista koko perheen herkkua!

Edullisista ruoista puheenollen huomasin kesän aikana ruokamenojemme nousseen lähes puolella. Tämä on jokavuotinen vitsaus, sillä lomalla on yksinkertaisesti enemmän aikaa ja inspiraatiota tehdä  ruokaa sekä kokeilla uusia reseptejä. Myös ulkona tulee syötyä huomattavasti enemmän, sekä tietysti poikettua kahviloissa ja jätskikiskoilla. Kesällä mielestäni on sallittua nauttia herkuista, mutta syksyn tullen on taas hyvä aika laittaa ruokamenoja hieman kuriin. Olen aikaisemmin ollut hyvinkin tarkka ruokamenoistamme, mutta viime aikoina otteeni on hieman lipsunut. Olin ajatellut tehdä postauksen viikon ruokamenoista ja analysoida niitä tarkemminkin sekä pohtia missä kaikessa olisi mielekästä ja helppoa säästää. Kiinnostaisiko teitä tällainen postaus? Seuraatteko ruokamenoja ylipäätään kuinka tarkasti? Itselleni tulee hyvä fiilis siitä, että teen ostoksia fiksusti, vertaan hieman kilohintoja eikä ruokakauppaan uppoa satoja euroja ylimääräistä. Saan itse ainakin helposti törsättyä ruokaan mielin määrin rahaa, sillä inspiroidun helposti kaupan hyllyjen välissä milloin mistäkin raaka-aineesta. Haluan toki edelleen nauttia hyvästä ruoasta ja laadukkaista raaka-aineista, mutta en kuluttaa turhaan ylimääräisiä euroja kaupan kassaan, niille kun on muutakin käyttöä.

Olimme taannoin viikon vanhemmillani koiravahtina, ja päädyin heillä selaamaan pitkästä aikaa erilaisia ruokakauppojen tarjouslehtisiä. Kotona ovessamme on mainokset kieltävä tarra, sillä en yksinkertaisesti halua ovestamme sisään lisää paperijätettä – vaikka toki osa tarjouslehtisistä kiinnostaakin, ja mielelläni teen hyviä löytöjä niiden perusteella. Tämä postaus ja resepti on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kimbinon kanssa, joka on erilaiset ajankohtaiset tarjouslehtiset yhteen kokoava verkkopalvelu. Sieltä löytää mm. Lidlin ja K-Citymarketin sekä Tokmannin mainoslehdet sekä viimeisimmät tarjoukset kätevästi selattavina online-versioina. Varsin näppärää kun tarjoukset voi kurkata netistä täsmänä, ilman paperijätettä ja muita itselle vähemmän relevantteja mainoksia. Kaikki tämän tyyppiset ympäristöä säästävät ekologiset vaihtoehdot ovat varsin tervetulleita. Pidän myös siitä, että edut voi katsoa näppärästi kännykällä vaikkapa kauppamatkalla, eikä siihen tarvitse erikseen varata aikaa.

Käytämme kaupoista pääosin K-Citymarketia sekä Lidliä, lähinnä valikoiman, laadun ja hinnan puolesta. K-Citymarket -tarjouslehti on sellainen, mistä katsastan useimmiten erilaiset ruokatarjoukset, erityisesti mikäli kalatiskissä on jotain ihanaa herkkua. Lidl-mainoslehti houkuttaa lähinnä käyttötavaroiden puolelta – ruokatavarat kun tuntuvat olevan heillä jatkuvasti fiksuissa hinnoissa. Postauksen pinaattivohvelit ovat muuten paistettu kesällä Lidlistä hankitulla kuplavohveliraudalla, johon olen ollut hirmu tyytyväinen. Tokmannin tarjoukset tulee tsekattua oikeastaan täsmänä mökkireissuilla, sillä kyseinen kauppa sijaitsee lähimmän keskustan kupeessa, ja usein sinne tarvitsee tehdä hankintoja liittyen ulkotöihin, puutarhaan tai kasvimaahan. Löytyykö lukijoista muita ”tarjoushaukkoja”? Teettekö valintoja erikoistarjousten perusteella vai menettekö samalla kaavalla hintoja tarkemmin syynäämättä?

Pinaattivohvelit (n. 8)

Tarvitset:
0,5 l (punaista) maitoa
1 pss (120 g) pakastepinaattia
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl sormisuolaa
1 tl sokeria
0,25 dl sulatettua rasvaa

Paistamiseen:
voita

Lisukkeeksi:
puolukoita tai puolukkahilloa

Valmistusohje:
Kumoa maito kulhoon, lisää joukkoon sulatettu ja hienonnettu pakastepinaatti sekoittaen. Lisää vohvelitaikinapohjaan vehnäjauhot, kananmuna, suola, sokeri ja sulatettu rasva. Sekoita taikina kertaalleen huolellisesti ja anna sen turvota hetken aikaa rauhassa. Laita vohvelirauta kuumenemaan ja paista ne kuumalla raudalla kauniin kullanruskeiksi. Voitele rauta rasvalla vohvelien paiston välissä. Tarjoile pinaattivohvelit puolukkahillon tai tuoreiden puolukoiden kera.

Kurkkaa myös täältä resepti tuorepinaatista tehtyihin herkullisiin pinaattilettuihin.
Muita edullisia, helppoja ja nopeita reseptejä löydät Arkisafkaa-reseptiarkistostani.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta.


Kaupallinen yhteistyö: Kimbino